Izložba maturanata grafičkog smera SŠ „Radivoj Popović”

0
821

Izložba pod nazivom „Naš svet od šarenih kockica”, učenika grafičara Srednje škole „Radivoj Popović”, otvorena je u Galeriji „Lazar Vozarević”.

Po rečima Marije Vurubne, istoričara umetnosti, izložba je nastavak saradnje između Galerije „Lazar Vozarević” i škole „Radivoj Popović”:

Saradnju smo počeli akcijom Decembarski koncerti. Posetili smo ih kada smo nosili poklone koje smo koje tada sakupili i videli da oni imaju jednu jako zanimljivu radionicu. Tada sam od njihovog nastavnika čula da nikad nisu izlagali van prostora škole i da ove godine imaju maturante koji su grafičari, koji su upravo završili smer koji bi mogao da se prikaže i pokaže. Inače sve umetničke škole imaju maturske izložbe. Galerija ima u svojoj praksi to da izlaže radove diplomaca, dece koja su naši sugrađani, a koji su završili akademiju. Nadam se da će ovo biti tradicija i da ćemo uvek, svake godine, moći da vidimo nove maturske radove kod nas u galeriji.

Otvaranju izložbe prisustvovali su gradonačelnica Svetlana Milovanović i Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu.

Autori izloženih likovnih dela su: Anđela Balind,  Matija Ivšić, Vladimir Balaško, Uroš Mitrović, Berislav Hapčak, Mladen Katić i Aleksandar Stoleski.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here