“Ja sam jedan mali čovek iz Mitrovice, kome je i ovo veliko” NEDIMOVIĆ ISKRENO O PONUDI za premijersku funkciju

0
5909
Foto: Marina Lopičić

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović istakao je da apsolutno nije očekivao ponudu za funkciju premijera i dodao da je on “jedan mali čovek iz Sremske Mitrovice, kome je i ovo veliko”.

Da mi je neko pre 10 godina rekao da ću ovo biti, pa ja to ne bih pretpostavio ni u najlepšim političkim snovima, kaže on.

Nedimović kaže da je Ana Brnabić najbolje rešenje za premijera u ovom trenutku i da će centralna pitanja nove vlade biti Kosovo i Metohija i korona virus.

Nedimović navodi da je uvek za to da se podeli odgovornost, kako s partnerima s liste, tako i sa saradnicima u vladi/vlasti, ali da je činjenica da su naprednjaci svojevremeno bili darežljivi prema svojim koalicionim partnerima.

Dosad sam svašta pročitao u medijima i video u kladionicama, tako je i ovog puta. Postoji samo mandatar koji će predložiti sastav vlade i on jedini zna ko je siguran. Sve ostalo su spekulacije poslednjih šest meseci.

On je rekao da pozicija mandatara i biti prvi na listi na parlamentarnim izborima – nije isto.

Previše dugo sam u politici, 20 godina, da bih tako razmišljao. Pozicija mandatara i biti prvi na listi nije isto. Lista se tiče zakonodavne vlasti, a vlada je izvršna i to ne treba povezivati jedno s drugim.

Nedimović je rekao i da je predsedništvo stranke donelo odluku da bude prvi na listi, te i da je cela lista utvrđena istovremeno i sa prvim i sa 250. na listi.

Istakao je i da smatra da je Brnabićeva najbolje rešenje za premijera.

Dve ruke podižem odmah za nju. Sa Anom sam sarađivao kada smo bili ministri, kad je bila premijerka, radio sam s njom i pre nego što smo ušli u Vladu – u okviru NALED. Mislim da je poznajem najduže od svih ministara, sigurno 10-12 godina. Poznajem način na koji radi i ona je u ovom trenutku najbolje rešenje za mesto premijera.

Komentarišući izjavu predsednik Srbije Aleksandar Vučić da se neki iz SNS ponašaju kao da su zakupili fotelje, Nedimović kaže da svako ima svoj ličan odnos prema poslu koji radi.

Mogu da pričam isključivo iz svog ugla – meni bi bila čast da budem ministar i da budem ministar poljoprivrede s najdužim stažom u zadnjih 30,40 godina, a mogu i ništa da ne budem i opet ću isto raditi za stranku – rekao je on i dodao da ne zna ko su ljudi koji su insistirali na ministarskim funkcijama.

(Blic/Kurir)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here