JARAK: Koncert Nemanje Bogunovića u “Tošinoj kući”

0
625

U utorak, 2. jula, od 20 časova u Tošinoj Kući (Jarak) nastupiće poznati gitarista Nemanja Bogunović i gudački kvintet. Na programu će biti nezaboravne filmske teme kao i biseri klasične muzike sa nedavno objavljenog albuma “Bogunovic Plays Bogunovic”.

Nemanja Bogunović privukao je pažnju ljubitelja gitare svojim efektivnim izvođenjem koncerta “Aranjuez” Hoakina Rodriga, a zbog svog delikatnog tona i muzičkog temperamenta dobio je epitete “Gitarista poetske muzikalnosti” i “Džentlmen sa gitarom”.

Publika u Tošinoj Kući će u pod otvorenim nebom imati priliku da čuje Bogunovićeve aranžmane bisera klasike, kao i njegove autorske kompozicije, ali i nezaboravne filmske teme i vojvođanske romanse, a poseban pečat ovoj večeri daće gudački kvintet koji će nastupiti sa ovim poznatim gitaristom.

Ulaznica za ovaj nezaboravni koncert iznosi 25 evra. U cenu je uključena ulaznica za koncert, hrana i jedno piće po izboru. Informacije i rezervacije na 063-1132355 i 064-9257824. Karte možete preuzeti u Tošinoj Kući, Školska 16, Jarak.

Nemanja Bogunović je rođen 1981. u Beogradu. Sa 16 godina upisao se na Univerzitet u Las Vegasu (UNLV) u klasi prof. Rejmonda Vilijamsa, a godinu dana kasnije počeo je rad sa čuvenom španskom porodicom Los Romeros.

Diplomirao je na FMU u Beogradu. Održao je koncerte i javne nastupe u Srbiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Meksiku, Španiji i Italiji, nastupao je kao solista sa vodećim orkestrima u Srbiji i Americi, a više puta održao je koncerte pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku. Pored albuma “Bogunovic Plays Bogunovic” izdao je i albume “Ballad For a Princes and Beloved Clasics” i “Pensamientos Latinos”.

Nastupao je za članove srpske i španske kraljevske porodice, kao i za holivudske zvezde Barbru Strejsend, Šona Pena, Kevina Kostnera, Mela Gibsona…

Osnivač je Beogradskog kvarteta gitare, a 2003. princeza Linda Karađorđević ga je imenovala za umetničkog direktora Fonda Kraljević Tomislav Karađorđević

Korisni linkovi:
FB event: https://www.facebook.com/events/200085804245082/
Tošina Kuća Website: http://tosashouse.rs/
Nemanja Bogunović Website: https://nemanjabogunovic.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here