JKP “VODOVOD”: Sanirana kanalizaciona mreža u centru grada

0
432

Akcijom JKP „Vodovod”, u saradnji sa Gradskim stanovanjem, na Trgu Vojvođanskih brigada bb, rešen je dugogodišnji problem koji su sa kanalizacijom imali stanovnici stambeno-poslovne zgrade.

Danko Radaković, upravnik objašnjava: „Stambena zgrada na Trgu Vojvođanskih brigada ili Kralja Petra I 18a, imala je velike probleme sa kanalizacijom dugi niz godina, nisu mogli nikako da ih reše, sve do ovog momenta kada će se u sinergiji dva javna preduzeća JKP „Vodovod” i Gradskog stanovanja uz veliku inicijativu direktora, rešiti ovaj problem. U ovoj stambenoj zgradi postoji 19 poslovnih prostora, poslovni prostori u prizemlju imali su problem izlivanja kanalizacije, koji je za njih bio nerešiv i uticao da ne mogu normalno da funkcionišu i rade. Od kada sam ovde  profesionalni upravnik, od marta, sigurno je bilo pet, šest prijava za ovaj problem, ubrzo se ušlo u proceduru i radilo se na tome da se višegodišnji problem reši.”

Česta zagušenja kanalizacione mreže najčešće su posledica nepravilnog korišćenja kanalizacije. Ponekada  je to i stvar tehničkih nedostataka u sistemu, pa je udruženim snagama građana i nadležnih službi u javnom sektoru, moguće rešiti problem. Kada je reč o konkretnoj zgradi, ustanovljeno je da je problem mali promer cevi na priključku.

Želim ovim putem da se zahvalim „Vodovodu”, jer ovo čine iz svojih sredstava, što nije njihova obaveza. To je već treća stambena zajednica čije dugogodišnje probleme zajedno, na ovaj način, rešavamo. U potpunosti radove finansira i izvodi „Vodovod”. Problemi na sekundarnom vodu ka stambenim zgradama trebalo bi da budu trošak stambene zajednice ali u određenim situacijama, kao što je ova, „Vodovod” u skladu sa svojim mogućnostima izlazi u susret. Mi smo tu da ih usmerimo, da kažemo koje su zgrade najkritičnije i do sada su svi problemi rešavani pozitivno”, rekao je Miloš Kovač, direktor Gradskog stanovanja doo.

Prema predračunu vrednost ovog posla je oko 200.000 dinara.

Kako je, obišavši radove, rekao Borislav Babić, v.d. direktora JKP „Vodovod”, cev na priključku nedovoljnog promera prečnika od 160 mm zamenjena je većom – prečnika 200 mm, u dužini od oko 20 metara.

Sad smo u periodu kada smo u mogućnosti da rešimo taj problem, da zamenimo deo cevovoda koji je kritičan i na taj način poboljšamo kanalizaciju u ovom delu grada.  Zbog starosti cev je popustila i urušila se tako da voda nije mogla da prolazi i izvala se u lokale i podrume. Na ovaj način, nadamo se da će problem biti rešen. Radovi će biti gotovi u jednom danu kako bi svi mogli da koriste sistem što pre”, dodao je Babić.

Nadležni u JKP „Vodovod” koriste ovu priliku, da bez obzira na određene tehničke nedostatke u kanalizacionom sistemu, skrenu pažnju svim korisnicima kanalizacije u Sremskoj i Mačvanskoj Mitrovici i Laćarku da vode računa o tome šta se baca i pušta niz cevi odvoda sudopere, kade ili toaleta. Česta zagušenja mogu da izazovu vlažne maramice, higijenski ulošci, zavoji, pelene, plastične kese, peškiri, tekstil, plastična amblaža, tetrapak, ostaci hrane, mast i ulje.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here