JKP”KOMUNALIJE”: Počelo prolećno uređenje grada

0
244

Javno komunalno preduzeće „Komunalije” počelo je košenje travnatih površina u gradu. Po rečima zamenika mitrovačke gradonačelnice Petra Samardžića, po planu predviđeno je da se, tokom godine, održava 4,7 miliona kvadratnih metara površine.

 Akcija košenja travnatih površina u gradu JKP „Komunalije” su započele na Spomen-groblju, gde se uskoro očekuje i postavljanje mobilijara. Pored toga, iz ovog preduzeća se najavljuje i postavljanje kontejnera za odlaganje stakla na više lokacija u gradu.

Danas u Sremskoj Mitrovici kreće velika akcija košenja travnatih površina, ove godine malo ranije nego uobičajeno. Ovo lepo vreme i ove prve prolećne dane „Komunalije” iskoristiće upravo za uređenje zelene travne površine. Kreće se danas od Spomen-groblja, potom Savski kej, bulevar, još nekoliko lokacija u gradu. Košenje se radi ručno i mašinski, naravno pored košenja, obavljaće se tokom godine i ostale aktivnosti iz nadležnosti gradskog zelenila, kao što su održavanje i parkovskih i cvetnih površina, uklanjanje štetne vegetacije duž lokalnih puteva i ostale aktivnosti” – objasnio je Samardžić.

Inače, obim uređenja Spomen parka, od ove godine, biće znatno proširen. Po rešima Tamare Milković iz JKP “Komunalije”, dosadašnje sanitarno-higijenske mere podrazumevale su proređivanje drveća, sadnica, krčenje žbunja, uređenje žbunstih vrsta, naravno i košenje.

Sada će biti kompletno uređen, sa mobilijarom, a ići ćemo ka tome da uređujemo mobilijar dalje, takođe biće i novih sadnica. Ovo je jedna neiskorišćena zelena oaza u našem gradu.” – objasnila je Milković, dodajući:

„Ono što Komunalije u narednom periodu rade je i prolećno uređenje, rađena je sadnja cvetnica na par lokacija u gradu, kao i uređenje arterskih česmi. Velika novost jeste da u naš grad uskoro stižu kontejneri za staklo, nešto što do sad nije bilo i što će umnogome olakšati sistem upravljanja otpadom i olakšati naravno svim sugrađanima odlaganje ove vrste ambalaže. Kontejneri će biti dostupni svima, takođe uslužnim delatnostima, odnosno restoranima i kafićima, gde se stvara najveća količina staklene ambalaže ali naravno i po sugestijama samih sugrađana. Mi smo se rešili na ovaj korak jer su velike količine staklene ambalaže odložene u mnogim podrumima i čekaju momenat kada će biti pravilno odlože”, zaključila je Milković.

Kontejneri za odlaganje stakla biće postavljeni na 30 lokacija, u svim stambenim naseljima.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here