JP „SREM GAS“: Počela gasifikacija Stambenog naselja „Matija Huđi“

0
996

JP “Srem gas” počeo je gasifikaciju najvećeg mitrovačkog stambenog naselja „Matija Huđi“.  U toku je izgradnja prvog prstena razvodnog gasovoda, na neparnoj strani ovog stambenog naselja.

Po završetku ovih radova, postavljanju gasovodne mreže na dužini od  550 metara, biće postavljena i Merno regulaciona stanica, kao i deo distributivne gasne mreže, od Ulice Save Kovačević do Merno regulacione stanice.

Po rečima direktorke JP “Srem gas” Danice Nedić, posle postavljanja Merno regulacione stanice sledi  izvođenje razvodne instalacije unutar stambenih objekata i postavljanje merne opreme

Značaj ovog projekta nije samo u tome što će stanovnici ovog Naselja dobiti mogućnost da se priključe na najkonforniji vid grejanja nego pokazujemo društvenu i ekološku odgovornost. Svako gašenje idividualnih ložišta i prelazak na gas, kao ekološki najprihvatljivije gorivo, utiče se i na poboljšanje kvaliteta vazduha u gradu”, zaključila je direktorka Nedić.

Inače, ukupna vrednost projekta je oko 30 miliona dinara. Ta vrednost se odnosi na izgradnju priključnog gasovoda do Merno regulacione stanice, stanicu, razvodni gasovod kroz Naselje sa priključnim gasovodima do zgrada, regulacione stanice, čelični razvod kroz zgrade i merno regulaciona oprema.

Tokom radova se trudimo da u najmanjoj meri narušavamo funkcionisanje ovog naselja, kako kretanja stanovnika tako i funkcionisanje saobraćaja i prilaz parkinzima. Odmah po završetku sve vraćamo u prvobitno stanje, staze i zelene površine moraju izgledati isto kao i pre vršenja radova. Pošto završavamo prvu fazu, taj prvi prsten, iskoristio bih priliku da pozovem zainteresovane stanovnike Naselja da se prijave ukoliko su zainteresovani za priključenje na gasnu mrežu jer su nam podaci o broju zainteresovanih izuzetno važni”, rekao je Dragan Budošan tehnički direktor  JP „Srem-gas”. Po njegovim rečima, ukupna dužina gasovoda za Stambeno naselje Matije Huđi,  biće 1400 metara.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here