Jubilarni „Mini-tini fest“ održan u Pećincima

0
477

U sali Kulturnog centra Pećinci održan je 15. po redu Mini-tini fest. Kao i prethodnih godina, učesnici su učenici sve tri osnovne škole iz pećinačke opštine, organizator je Kulturni centar, a pokrovitelj Opština Pećinci. Otvarajući festival, direktor pećinačkog Kulturnog centra Jovan Devrnja rekao je da se festival ove godine održava u vreme obeležavanja Dečje nedelje.

Ovakvi festivali su značajni pre svega jer afirmišu mlade muzičke nade od kojih se neki kasnije opredeljuju za bavljenje muzikom. Lokalna samouprava i centralna ustanova kulture u našoj opštini pružaju punu podršku svima onima koji su prve muzičke korake napravili upravo na ovom festival” – rekao je Devrnja.

Mlade muzičke nade podržao je i zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić koji je prisustvovao festivalu.

U mini kategoriji nastupila su deca uzrasta od prvog do petog razreda, dok su u tini kategoriji svoje muzičke i scenske talente publici predstavila deca uzrasta od šestog do osmog razreda.

U mini kategoriji nastupili su Milica Milošević (5. razred) iz Šimanovaca sa pesmom “Svira školski orkestar”, Ana Šogorović (4. razred) iz Pećinaca sa pesmom “Čuvaj mamu da ti duže traje”, Ivona Savić iz Krnješevaca i Ksenija Šarić iz Šimanovaca (učenice 5. razreda) sa pesmom “Dama”, Natalija Palikuća (4. razred) iz Pećinaca sa pesmom “Moja tetka stjuardesa”, Aleksandra Kostić (5. razred) iz Pećinaca sa pesmom “Ne znam šta mi je”, zatim Elena Mijović (5. razred) iz Šimanovaca sa pesmom “Mocart”, Jovana Makević (1. razred) iz Pećinaca sa pesmom “Deca traže da ih voliš”, Jovana Katanić (5. razred) iz Šimanovaca sa pesmom “Sunce iz suze” i Lena Dražić (4. razred) iz Pećinaca sa pesmom “Na času folklora”.

U tini kategoriji takmičili su se Anđelka Vuletić (6. razred) iz Deča interpretacijom pesme “Haker moga srca”, Dušica Tepša (6. razred) iz Pećinaca sa pesmom “Ljubav ne zna granice”, Elena Kurjački i Lena Ostojić (6. razred) iz Kupinova sa pesmom “Vozim rolere”, Lena Veljančić (8. razred) iz Ašanje sa pesmom “Di džej deda”, Petar Pločarac (6. razred) iz Ašanje sa pesmom “Automobili” i Dunja Bajalović (8. razred) iz Deča sa pesmom “Nisu te pisale zvezde”.

Stručni žiri u sastavu Jovan Adamov, umetnički direktor festivala, kompozitor i dirigent, Danijela Hornjak, master teoretičar umetnosti – muzički pedagog i Bojana Radivojević, dirigent, dodelio je prve tri nagrade i posebnu nagradu za interpretaciju u oba uzrasta. Nagrade se sastoje od diplome, “zlatne plakete”, kao i “zlatne statue” za pobednike.

Dok je žiri većao, voditelj Branimir Bane Rosić i njegova “leteća gitara” podigli su publiku na noge, a mnoge inspirisali da se poponu na binu i svi zajedno naprave pravu, raspevanu i razigranu žurku uz najpoznatije dečije pesme Minje Subote i nekoliko novih pesama “leteće gitare”.

Na kraju, žiri je doneo odluku da svi učesnici sa festivala ponesu neku nagradu. Posebnu nagradu za interpretaciju u mini kategoriji osvojili su Natalija Palikuća, Lena Dražić i Elena Mijović. Treća nagrada u mini kategoriji otišla je u ruke Ane Šogorović i Jovane Makević, a drugu nagradu osvojila je Jovana Katanić.

Posebnu nagradu za interpretaciju u tini kategoriji osvojio je Petar Pločarac. Treće mesto osvojili su Anđelka Vuletić i duo Elena Kurjački i Lena Ostojić. Drugu nagradu osvojili su Lena Veljančić i Dušica Tepša.

Prva nagrada u mini kategoriji pripala je Aleksandri Kostić, a prva nagrada u tini kategoriji Dunji Bajalović.

Učesnike u programu, inače, pripremali su nastavnici muzičkog Ana Ljubojević, Dejan Zagorčić i Ivan Makević.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here