Kako su veseli Laćarci namagarčili novinare beogradskih medija

0
13731

Jedna bizarna objava na društvenoj mreži koju je osmislila grupa Laćaraca, inače okupljenih oko udruženja građana “Kiki i komšije”, privukla je neskriveno interesovanje novinara više beogradskih medija. I sve bi to bilo uobičajeno, da nije reč o ismejavanju ranga  “Njuz.neta”, kojem je ova grupa veseljaka, sklona.

Njihova objava doslovce glasi:

Alal vera domaćine! Čudo u Laćarku,krmača oprasila 32 praseta,od toga 19 muških i 13 ženskih.Domaćin i vlasnik ove krmače Goran Mataruga popularni Gorbačov je izjavio da je ovo drugo prašenje krmače i da je ona prvi put oprasila 31 prase ali on nije hteo nikome da priča jer je mislio da mu niko ne bi verovao.Kako nam Gorbačov još dodaje prva tura prasica je bila vrhunskog prirasta i već sa šest nedelja kada je odlučivao prasice njihova prosečna težina je bila oko 70kg.Ovaj domaćin je takođe postao poznat po paunu sa najvećim repom na svetu,širina repa je bila tolika da je paun u dvorište mogao da uđe samo na veliku kapiju i opet bi mu rep zapinjao o stubove od kapije.”

Naravno, nije neophodno biti akademik da bi se shvatilo da nikakvim čudom krmača ne može da oprasi 32 praseta, kao i da je reč o šali. Po difoltu, svima bi to trebalo biti jasno, osim naravno beogradskim novinarima koji su, izvesno, odrastali misleći da se mleko dobija iz samoposluge, a krave smatrali divljim životinjama.

Mediji koji se trude da budu ozbiljni, objavili su ovu vest, nigde ne napomenuvši da je reč o šali.

Takođe, i dve televizije sa nacionalnom frekvencijom imaju novinare koji su “pali” na ovom ispitu. Televizija Pink je čak poslala i svoju ekipu u Laćarak da istraži ceo slučaj. Vajni novinari su došli reportažnim kombijem iako Laćarak, zbog ovakve vesti, zaslužuje, u najmanju ruku, da ga obiđe i sam vlasnik televizije na svom letećem automobilu.

Milan Mataruga, poznatiji u selu po špicnamenu Bilkić, otac pomenutog šaljivdžije Gorana, krsti se i ne može da se načudi naivnosti prestoničkih novinara.

Došli su da im moj sin pokaže prasad. Mal’ nisam pao na dupe. Pa kak’i to ljudi žive u Beogradu kad neznaje kol’ko krmača može da oprasi.”

Ipak, Darko Kiki Ilić, čovek koji stoji iza stranice SM.info i udruženja “Kiki i komšije“, na kraju nam je sve potanko objasnio i razvejao sve sumnje u istinitost informacije:

Mi smo komšije koje redovno piju pivo ispred lokalne prodavnice. Jedan naš lokalni šaljivdžija Goran Mataruga, popularni Gorbačov, ovoga je puta bio u posebnom elementu i pričao nam je o svom golubu koji je dnevno jeo 50 kg kukuruza. Koliko je golub bio velik, kada se posere, pucao mu je crep na kući. Takođe je pričao o paunu koji ne može da uđe na veliku kapiju kad raširi rep i na kraju je spomenuo krmaču koja je oprasila 32 praseta. Sve smo mu verovali ali ovo za krmaču je preraslo sve lagarije, međutim Gorbačov je otišao kući, uslikao krmaču i 20 prasica, a za ostale je rekao da nisu hteli da izađu iz svinjca. Mi smo ovu šaljivu anegdotu okačili na lokalnu fb stranicu, a beogradski nabeđeni novinari su poverovali svaku reč.”

Naravno, na društvenim mrežama su pojedinci ceo slučaj prokomentarisali na svoj način:

(Milan Milivojević)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here