Kamion JKP „Komunalije” brendiran učeničkim radovima

0
512

Mitrovčani su od pre nekoliko dana u prilici da na gradskim ulicama vide brendirani kamiona JKP “Komunalije” na kojem su oslikani radovi učenika koji su pobedili na projektu pod nazivom „Kroz kreativnost se izrazi, šta je kultura odlaganja otpada ti nam pokaži”.

Ideja projekta je da se podigne ekološka svest stanovnika o značaju zbrinjavanja i pravilnog odlaganja otpada, kroz likovno izražavanje, a realizovali su ga, pored “Komunalija” i Gradska uprava za obrazovanje, kulturu i omladinu.

Veliki broj radova je pristigao i krajem godine izabrana su dva pobednička rada koja se mogu videti na vozilu našeg preduzeća. To su dva rada koje je komisija proglasila najlepšim, mada je bilo jako teško odlučiti koji je rad najbolji jer nam je stiglo preko pet hiljada radova.” – kazao je Radoslav Jevremović direktor JKP „Komunalije”, dodajući:

Mi mi ćemo i u narednom periodu organizovati ovakvu vrstu likovnog konkursa što se tiče odlaganja komunalnog otpada jer deca su kroz te radove pokazala značaj odlaganja komunalnog otpada i ukazala na značaj zaštite životne sredine i u Gradu Sremska Mitrovica, a i u Srbiji. Ovaj kamion je bio pušten u rad, mi smo to planirali u nekom prethodnom periodu da uradimo ali zbog svih dešavanja koja su bila sve se to malo produžilo.”

Autorke najboljih radova su: Anđela Lukić OŠ „Sveti Sava” i drugo mesto Nataša Laušević OŠ „Boško Palkovljević Pinki”.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here