Kanalizacija u Laćarku – prioritet građana!

1
1509

Zahvaljujući projektu Participativnog budžetiranja građani su glasanjem odabrali projekat izgradnje kanalizacije u Laćarku.

U Sremskoj Mitrovici je praksa da i građani učestvuju u kreiranju dela budžeta za narednu godinu zaživeo pre nekoliko godina i pokazao je zainteresovanost među stanovnicima. Od ponedeljka, 18. do utorka 19. novembra građani Sremske Mitrovice imali su priliku da se izjasne o tome koji projekat žele da se realizuje od predloženih. Podsećanja radi, predloženi su: Gradnja gradskog stadiona, Gradnja dečijih igrališta, Rekonstrukcija Trga Vojvođanskih brigada, Rekonstrukcija platoa ispred PSC „Pinki” i Nastavak gradnje kanalizacione mreže u Laćarku.

Duško Šarošković, načelnik Gradske uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj, povodsom glasanja, rekao je:

Okončano je glasanje, u dva dana imamo izlaznost negde oko 404 glasača, toliko ih je bilo sa ispravnim glasačkim listićima. Od pet projekata koji su bili na glasačkom listiću, kanalizacija u Laćarku dobila je čak 195 građana glasova da to uđe u budžet. Znamo sad šta radimo 2020. godine, nastavljamo kanalizaciju u Laćarku. Planiranje je u završnoj fazi, ne možemo da se izjasnimo sad o tačnoj cifri jer će tu biti deo iz drugih izvora. Već smo pokušali pregovore o sufinansiranju, tako da ćemo raditi na tome da dobijemo daleko više nego što ćemo sami obezbediti sredstava.”

(M. M.)

1 COMMENT

  1. A stadion ?. kako ćemo bez njega, kada nam je fudbal u ligi šampiona? Kako opštinu nije sramota da ovakvom anketom vređa građane. Zna se da če sremovo igralište biti pretvoreno u blok zgrada i da je čitava anketa zamazivanje očiju građanima. Naravno, nemam ništa protiv gradnje kanalizacije u Laćarku, ovo je XXI vek, ali procedura je uvredljiva. U Mitrovici zgrade niču i na „drveću“, a onda se pitamo zašto su nam sela pusta. Inače, sada čuvenim mitrovački investitori buše Stari Šor, a prema nekim saznanjima na nekih 50 m od odeljenja neuropsihijatrije i 100 m od starog pravoslavnog groblja i u okruženju privatnih kuća treba da nikne sala za svadbe. Ludost i ugrožavanje temeljnih ljudskih prava, garantovanih i našim ustavom i poveljama UN. Savet građanima-tužite opštinu i investitora do evropskog suda, dobićete debelu lovu za odštetu. U normalnim državama tako nešto je nezamislivo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here