Karavan igre u Rumi 20. oktobra

0
521

Nacionalna fondacija zaumetničku igru i Beogradski festival igre, uz podršku Fondacije Art Mentoriz Lucerna i Vlade Srbije, otpočeli su u septembru 2017. godine realizaciju projekta Karavan igre. Programom je te godine bilo obuhvaćeno 15 gradova u Srbiji, a reakcije publike su prevazišle očekivanja organizatora.

Zato je Fondacija Art Mentor podržala drugu ediciju ovog projekta, koji ima za cilj da kroz različite aktivnosti približi klasičan balet i savremenu igru svim zainteresovanim učesnicima i posetiocima. Tokom 2019. i 2020. godine domaćini 2. Karavana igre biće deset gradova, među njima i Ruma.

Nastupi igrača iz Beograda i Rima, odnosno gostovanje baletskih predstava, održaće se u Rumi u nedelju, 20. oktobra. Nastup će početi u 17 časova u Velikoj dvorani Kulturnog centra “Brana Crnčević”. Ulaz je slobodan.

Program:

17.00 časova – La Vie parisienne u izvođenju mladih igrača, učenika italijanskih i srpskih baletskih škola, uzrasta od 10 do 16 godina. Posebni gosti ove predstave su prvaci Baleta Narodnog pozorišta iz Beograda, Ana Pavlović i Jovan Veselinović. Kostime potpisuje Mima Madžarac, a asistent koreografa je Marija Janković.

20.00 časova – Gala koncert na kome nastupaju prvaci Baleta Narodnog pozorišta iz Beograda, učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru i učenici Baletske škole Dimitrije Parlić iz Pančeva.

(SMP)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here