Kineska kompanija donirala PCR aparat

0
472

Kineska kompanija Sanšur Biotech donirala je mitrovačkom Zavodu za javno zdravlje PCR aparat. Tokom primopredaje donacije, kojoj je prisustvovala i gradonačelnica Svetlana Milovanović, gosti iz Kine i predstavnici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje obišli su laboratorije Zavoda i upoznali se sa PS dijagnostikom tokom pandemije koronavirusa.

„Imali smo priliku da upoznamo kompaniju Sanšur sa radom Zavoda za javno zdravlje, kao i sa dijagnostikom, procedurom i što bržom efikasnošću dobijanja rezultata od svih onih uzoraka koji su imali sumnju na kovid-19. Ovaj aparat iz oblasti molekularne biologije je izuzetno specifičan, osetljiv i predstavlja zlatni standard u dijagnostici. Pored dijagnostike kovid-19, ovaj aparat omogućava i dijagnostiku drugih virusa. Cilj i namena ovog aparata je brza, laka i precizna dijagnostika” rekla je tom prilikom dr Nada Petković Zec direktorica Zavoda za javno zdravlje.

„Veliko je zadovoljstvo što predstavljamo kompaniju Sanšur Bioteh danas u Srbiji. Veoma cenimo veliki rad zaposlenih u oblasti javnog zdravlja u borbi u kovid pandemiji. Nadam se da ćemo raditi zajedno, veoma cenimo timski rad u borbi kovid-19 pandemije. Takođe se nadam našem daljem zajedničkom radu u eliminaciji kovid virusa.”- kazala je Keri Ven predstavnica kompanije Sanšur Bioteh.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here