Ko je najbolji na svetu u kuvanju gulaša? SVE VIŠE prijava za “PRVU VARJAČU LAĆARKA 2021”

0
662

Može se reći da je interesovanje za učešće na nezvaničnom X Svetskom prvenstvu u kuvanju gulaša – sve veće! „Prva varjača Laćarka 2021“ i ove godine imaće zvaničan slogan: „100 ekipa, 1000 takmičara, 10000 posetilaca“, a po rečima predsednika organizacionog odbora Darka Ilića Kikija, ove godine broj ekipa koje će se takmičiti u kuvanju gulaša biće limitiran na 100, a zainteresovani se mogu prijaviti na mejl kikiikomsije@gmail.com ili na broj telefona 064-123-05-08.

Vać smo predstavili prvih deset ekipa koje učestvuju, a danas predstavljamo i one koje su prijavljene u međuvremenu.

Naši stari znanci dolaze i ovog puta, a reč je o ekipi koja se zove “Drugari iz Strikine ulice“. Kapiten ekipe je Aleksandar Strika, dok je njihov selektor Ljubiša Belić poručio da im nije bitno koji će biti na “Varjači” jer oni samo žele da pokažu ko u “E Cucini” najbolje kuva gulaš.

Prijava je stigla i od lokalne ekipe, naših prijatelja koji su stalno uz nas, ekipa se zove “Pa šteta baciti”, a kapiten je Aleksandar Despotović. Ova vesela družina dolazi pre svega radi dobrog druženja, bez nekih većih ambicija, dovoljno im je samo da ostanu u ligi najboljih kuvara.

Nezvanično prvenstvo sveta u kuvanju gulaša definitivno pomera sve granice i stremi ka zacrtanoj cifri od 100 takmičarskih ekipa. Naredna prijava stiže iz prestonice, ime ekipe je “Maratonci”, kapiten ekipe je Filip Marković. Njihov moto je:”Veni vidi vici” i poručuju: “Dolazimo s Dedinja iz Beograda prvenstveno zarad dobrog zezanja, dobre klope i pića. Srdačan pozdrav.”

Iz Stare Pazove stiže ekipa “Tea-Lana”, a kapiten ekipe je Igor Grbačić. Kapiten je pozdravio sve učesnike i poručio: “Inače mi smo i Carp tim tj Ct Tea-Lana, takmičimo se u lovu na šarana i vrlo smo uspešni… Što se tiče kuvanja gulaša osvajali smo par puta prvo mesto i to su većinom humanitarna takmičenja i treba da napomenem da je više puta u žiriju ocenjivao gospodin Dejan Stanković iz asocijacije kuvara Srbije…”

Momci iz kraja, a jednostavno se zovu “Ekipa ispod lipe”. Svi članovi ekipe su ujedno i kapiteni, Turija, Mare, Dača… Postali su odavno deo celokupnog projekta zvanog “Prva varjača Laćarka 2021”.

Neizostavni dekor “Varjače” su i prekaljeni KPD-omci čija se ekipa zove “Prvi krug” sa kapitenom Adašević Markom koji nam je poručio “Kad znamo prase i jagnje, moramo da probamo i kotlić, veliki pozdrav vidimo se 1. avgusta u Laćarku na kraju Sremske ulice…

Ne treba potceniti ni mlade lavove željne izazova i želje da pokažu ko je prva varjača u gradu a i šire, čija ekipa se zove “Piljarnica Bašta” a predvodi je mladi lav Žarko Babić. Kako nam je kapiten popularni Žare rekao oni pre svega dolaze radi dobrog druženja, a i da pokažu da na mlađima svet ostaje.

Napišimo kratko – ime ekipe je “Pekarčevići”, a kapiten Nemanja Marković Cuka. Njihov selektor Dušan Duff kratko je izjavio da je njegova ekipa sastavljena od prekaljenih profesionalaca i ako ih žreb posluži mogu daleko da doguraju ako nijanse budu odlučivale nadaju se da će VAR biti na njihovoj strani.

Iz Sremskih Mihaljhevaca stiže ekipa Štučari sa kapitenom Nanadom Dragosavcem.

Jedna od masovnijih ekipa koju čini je preko dvadeset odabranih i u svakom trenutku spremnih da štite prirodu, ekipa se jednostavno zove “Zeleni”, a njihov kapiten je Stevan Sekereš.

Na redu su stari poznanici, ekipa Grejači sa kapitenom Branisalvom Jevtićem. Ambicije su im da se dobro druže i da piju hladnog piva.

Ekipa sa više članova nego neke političke stranke. Reč je o starim prijateljima udruženih u tim pod nazivom “Savski alasi”, a kapiten ekipe je Duma Željko koji nam je samo kratko poručio da je ovoga puta tron njihov i da u sastavu njihove ekipe neće biti ispod 20 članova.

Ekipa sa kojoj se nije za šaliti. reč je o timu “Luka Leget Terminal” sa kapitenom Srđanom Vukašinovićem. Sem što je ova ekipa tim uigranih profesionalaca, njihove članove bije glas da su oni jedni od favorita za osvajanje pehara ali u trećem poluvremenu.

Vidimo se 1. avgusta na obračunu 100 najboljih svetskih ekipa u kuvanju gulaša. Mesto obračuna nije OK koral već plato kod Komšijskog parka na kraju Sremske ulice u Laćarku.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here