Ko je najbolji na svetu u kuvanju gulaša? SVE VIŠE prijava za “PRVU VARJAČU LAĆARKA 2022”

0
801

Može se reći da je interesovanje za učešće na XI Svetskom prvenstvu u kuvanju gulaša – sve veće! „Prva varjača Laćarka 2022“ i ove godine imaće zvaničan slogan: „100 ekipa, 1000 takmičara, 10000 posetilaca“.

Po rečima predsednika organizacionog odbora Darka Ilića Kikija, i ove godine, sudeći po interesovanju, broj ekipa koje će se takmičiti u kuvanju gulaša biće veći od 100. Trenutno je već oko 70 ekipa prijavljeno tako da zainteresovani treba da požure, jer je još malo ostalo do 7. avgusta.

Mesto obračuna nije OK koral već plato kod Komšijskog parka na kraju Sremske ulice u Laćarku.

Kako se bliži 7. avgust i početak XI svetskog prvenstva u kuvanju gulaša, pored sve više zainteresovanih takmičarskih ekipa, i pul sponzora, kao i spisak prijatelja manifestacije “PRVA VARJAČA LAĆARKA 2022” – sve je duži! Ove godine – generalni sponzor je već legendarna Mesna industrija Mitros!

 “Biće i ića i pića, samo neće biti mita i korupcije kod odlučivanja ko je najbolji majstor kuvar.”- obećava predsednik žirija Aleksandar Cindrić čija je deviza “da se jede i pije i pravilno ocenjuje.” 

Pored turnira najboljih kuvara, paralelno je organizovan i sajamski deo manifestacije na kojem proizvođači mogu da prodaju svoje etno-proizvode ili proizvode iz svoje kućne radinosti. Još uvek proizvođači sokova, rakije i vina, kao i raznih etno proizvoda i ručnih radova, mogu da se prijave predsedniku Organizacionog odbora Darku Kikiju Iliću na mejl kikiikomsije@gmail.com ili na broj telefona 064-123-05-08  kako bi se dogovorili oko svog prisustva manifestaciji.

U nedelju 7. avgusta, od 8 do 10 časova takmičarske ekipe preuzimaju po 2 kg mesa, majicu, tanjir u kojem će predati uzorak i to je sve besplatno. Oko 14.30 časova se predaju uzorci, a samo proglašenje pobednika neće biti pre 15 časova, dok žiri ne završi rad.

Paralelno sa takmičenjem kuvara, 1. avgusta, prostor Komšijskog parka, na kraju Sremske ulice u Laćarku, biće prepuštan deci kojoj će se besplatno deliti kukuruzi, kolači i razne druge đakonije koje su spremili sponzori manifestacije.

Kao i svake godine, manifestacija “Prva Varjača Laćarka 2022.” imaće i svoj humanitarni deo. Ove godine skuplja se pomoć za našu sugrađanku Natašu Nedić!

Više informacija na sajtu:  http://prvavarjacalacarka.rs/

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here