Koncert grupe VRELO u Rumi 21. decembra

0
804

Grupa Vrelo proslaviće dvadeseti rođendan koncertom u Rumi 21. decembra u 20 časova.

Obećavaju da će sala Kulturnog centra biti ispunjena snažnom životnom energijom po kojoj je Vrelo prepoznatljivo. Dvadeset godina su verni tradiciji kao nepresušnoj inspiraciji, a sloboda sa kojom tradiciji pristupaju čini da se srpski muzički genetski kod što bolje istakne i pokaže svoju večnu vrednost.

Ponosni što predstavljaju srpsku tradicionalnu muziku u potpuno originalnom i modernom pakovanju širom Evrope, ističu da koncert u rodnom gradu uvek nosi jedinstvenu toplinu, ali i da će ovo biti, u tehničkom smislu, specifičan i zahtevan nastup. Ljudi sa kojima će sarađivati na produkciji zvuka, na svetlosnim, video i specijalnim efektima, radili su na mnogim značajnim umetničkim projektima i vrlo su cenjeni kod nas i u svetu.

Podsetimo na visoke rezultate koje je VRELO postiglo u svom radu (drugo mesto u svetu na BBC konkursu za The Next Big Thing u Londonu, učešće u Kusturičinoj pank operi »Dom za vešanje«, saradnja sa Zdravkom Čolićem, Momčilom Bajagićem, Neletom Karajlićem, Đuletom Van Gogom … uspešni koncerti širom Evrope …).

Njihovu muziku su kao autentičnu vrednost prepoznali svetski muzički producenti Najl Rodžers i Vilijem Orbit. Sve ono što su proživeli za ove dve decenije rada, članovi grupe Vrelo vide kao poziv da ostanu na svom zadatku, jer vrelo je večiti izvor vode, života, ljubavi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here