Koncert romske muzike održan u Rumi

0
538

Prvi put do sada u okviru manifestacije „Rumsko kulturno leto“, održan je koncert romske muzike. Kroz muziku, pesmu, igru ali i kroz prepoznatljivu romsku pozitivnu energiju, publici je predstavljeno bogato kulturno umetničko nasleđe Roma.

Uključivanje Roma u program Kulturnog leta jeste samo jedan od mnogih načina da se pruži podrška ovoj nacionalnoj zajednici, istakli su iz lokalne samouprave. 

Mnogobrojni ljubitelji romske muzike veselili su se na Gradskom trgu uz zvuke čuvenog romskog tamburaškog melosa. Koncertu su prisustvovale i pokrajinska poslanica Jelena Jovanovic i predsednica Izvršnog odbora nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Srbije Pava Novakov Cabrilovski koje su ovom prilikom istakle značaj održavanja ovog koncerta i podsetile na činjenicu da je Ruma multietnička sredina koja postuje različitosti.

Kroz zajedničku saradnju Opštine Ruma, problemi koji postoje u romskom naselju „Rupe“ u bliskoj budućnosti biće rešeni, istakla je poslanica Jovanović. Koliko je vazno resiti stambena pitanja ali i zaposlenje Roma, ovom prilikom govorila je zamenica predsednice Opstine Ruma Biljana Popovic Jovanovic.

Da muzika razbija sve predrasude jasno se videlo na Gradskom trgu u Rumi dok su posetioci uzivali upopularnim taktovima romske muzike.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here