Konkursi za finansijsku podršku mladima u seoskim područjima

0
2183

Mitrovačka Agencija za ruralni razvoj obaveštava sve zainteresovane za konkurse za poljoprivrednike koje je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo, kao i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Po rečima Dušice Pavlović direktorke Agencije, Pokrajinski sekretarijat raspisao je ukupno sedam konkursa za dodelu sredstava i to za mašine i opremu za organsku proizvodnju za  opremanje stočarskih farmi preradom voća, povrća i pečurki, zatim konstrukcije i oprema za biljnu proizvodnju, zaštićena područja, to su plastenici, navodnjavanje i nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata za podizanje zasada.

Sedmi konkurs koji bih istakla jeste podrška mladima u ruralnim područjima, taj konkurs traje do petog marta 2021. godine i cilj mu je demografska obnova ruralnih područja, znači da se podstaknu mladi da se vrate u ruralna područja, odnosno iz gradova u sela. Novina je ta, da zahtev mogu podneti mladi koji su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava, počevši od prvog januara 2020. godine.”- objasnila je direktorka Pavlović, dodajućI: “Što se tiče Ministarstva poljoprivrede, aktuelan je podsticaj za tov stoke, zahtevi se podnose preko Uprave za agrarna plaćanja do 31. jula 2021. godine. Sve potrebne informacije možete dobiti u Agenciji za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica svakim radnim danom od 7:00 h do 15:00 h ili na telefon 610 – 573.”

Predmet istaknutnog, sedmog, konkursa je podrška novim generacijama mladih poljoprivrednih proizvođača, njihovom razvoju i unapređivanju kroz podsticanje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, podsticanje prerade na gazdinstvu kao i podsticanje osnivanja malih pivara.

Tekstovi konkursa, pravilnici, obrazac prijave, izjava dobavljača, forma poslovnog plana, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu, mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here