KORONA BUKTI U SREMU! Ispred kovid ambulanti postavljaju se ŠATORI kao ČEKAONICE

0
5944

Na celoj teritoriji Sremskog okruga sve je više obolelih od korona virusa. Kapaciteti Opšte bolnice se pune, a broj onih koji se prijavljuju na testiranje raste iz dana u dan.

Kako bi se izbegle gužve u čekaonicama, kao i mogućnost od većeg širenja zaraze, gradske vlasti u Sremskoj Mitrovici postavile su šatore umesto čekaonica. Kako bi se rasteretila kovid ambulanta u funkciji je i montažni objekat u istom dvorištu, gde se pacijenti mogu javiti, a zdravstveni radnici imaju sve uslove za rad.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje zaključno sa jučerašnjim danom od virusa COVID – 19 obolelo je 168 građana. U šidskoj opštini aktivno je 85 slučajeva. Štab za vanredne situacije opštine Šid apelovao je na građane da se pridržavaju propisanih mera Kriznog štaba Republike Srbije, da nose maske, drže se socijalne distance i izbegavaju nepotrebne kontakte.

Beleži se porast zaraženih virusom kovid 19, pogotovo u poslednjih sedam dana na teritoriji naše opštine, a evidentan je porast pritiska na rumsku kovid ambulantu, izjavio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

Ipak, stiče se utisak da se rumsko rukovodstvo nije snašlo tokom ovog talasa pandemije, barem sudeći po fotografijama iz Doma zdravlja, u kojem se mešaju zdravi i bolesni, na malom i zatvorenom prostoru.

Nešto bolje su organizovani u ostalim sremskim opštinama koje su, takođe, proglasile vanrednu situaciju na svojoj teritoriji. Građani ovog okruga vidno su uplašeni zbog situacije koja ih je zatekla.

(M. M.)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here