„Kosana, udovica ovdašnja“ – premijerno pred publikom 19. novembra

0
410

Crna komična monodrama na sremački način pod nazivom „Kosana, udovica ovdašanja“ premijerno će biti prikazana u subotu 19. novembra ove godine u sali pećinačkog Kulturnog centra s početkom u 19 časova, a ulaz je slobodan.

Predstava je rađena po pričama iz zbirke Đoke Filipovića pod nazivom „Divani sa šora“ u režiji studenta pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Slobodana Stankovića iz Pećinaca u kojoj igra članica Dramske sekcije pećinačkog KC-a Jelena Nedeljković.

Predstava na duhovit i šaljiv način govori o ženi koja se više puta udavala i izgubila nekoliko muževa, a pitanja kojima se bavimo u ovoj crnoj monodrami tiču se: šta žene dobijaju ulaskom u u jedan ili više brakova, a šta kada ih bračni partner napusti i može li udovica biti isplativo zanimanje.“ – ističe Stanković.

Predstava je rađena u produkciji Kulturnog centra „Pećinci“ pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru projekta „5. Sajam kulture mladih na selu u Pećincima“.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here