Kovid ambulanta premeštena u mitrovačku Opštu bolnicu

1
2223

Kovid ambulanta koja je bila u okviru Doma zdravlja u Sedmoj zdravstvenoj stanici, tokom vikenda je premeštena u prostor mitrovačke Opšte bolnice.

Razlog je, po rečima direktorke Doma zdravlja, dr Miroslave Ševo, pored drugih činilaca, i blizina rengena, radiologije, laboratorije, infektologa, bolničkih lekara, kao i da bi se pacijenti u slučaju teških oblika što brže smestili u bolnicu i kako bi im se pružila najbolja zdravstvena zaštita.

Kovid ambulanta će biti na bolničkom prijemu gde će raditi više ekipa. Radno vreme će biti 24 sata, tako da će u svako doba dana i noći pacijenti sa temperaturom i tegobama u okviru ove infekcije moći da se jave. Pacijenti treba da se odmah jave sa početnim simptomima, da se jave na vreme, najgore je kad čekaju, sa bilo kojim simptomima ne treba da čekaju, kad dođu kasnije, onda je teže lečiti. Nikad se ne zna u okviru ove virusne infekcije kako će se razvijati, krene sa blažom slikom, pa se poboljšava ili dođe do teških stanja, tako da treba da se jave sa početnim simptomima,” objasnila je dr Ševo, direktor Doma zdravlja.

Testovi na zahtev će se i dalje raditi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti i to u periodu od 8 do 12 sati. Druga zdravstvena ambulanta nalazi se u Ulici Petra Preradovića 2.

Inače, procenat pozitivnosti u prethodnim danima za teritoriju Grada Sremska Mitrovica je 0,15%. Stagnacija se beleži u opštinama Pećinci, Šid , Irig i Pazova. U Rumi i Sremskoj Mitrovici je blago opadanje pozitivnosti, dok se u Inđiji beleži blag porast.

(SMP)

1 COMMENT

  1. Covid ambulantu sele kao mačka mačiće. A i direktorka doma zdravlja je renomirani, pretpostavljam, SNS lekar. Pored toliko vrsnih lekara po domovima zdravlja s dugogodišnjim isustvom, ona direktor. Članstvo u biblioteci je čudna stvar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here