Krčedin bez vode, meštani iz protesta blokirali puteve

0
1149

Tokom tropskih vrućina, oko 2.500 stanovnika Krčedina, nema elementarne uslove za život, pijaću vodu. Ne mogu da se okupaju ili da napoje stoku. Trpe nestašice od jula, a vodu imaju svega dva sata dnevno.

Meštani već tri godine pišu institucijama, ali one ne reševaju njihov problem. Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Inđije im je poručio da će nov bunar dobiti u oktobru i to ako bude dozvoljavao budžet, a javne nabavke prođu bez smetnji. Krčedinci su najavili da će svaki dan od 19 do 21 sat blokirati seoske puteve i sve ulaze u selo dok im se ne obezbedi voda.

‒ Opština Inđija se diči da je jedna od najrazvijenijih u Srbiji, predsednik opštine Vladimir Gak se hvali kako je idealno mesto za život, a ljudima ne mogu da obezbede vodu za piće. Ovo je sramno u kakvim uslovima ljudi žive. Ovo je elementarna nebriga o ljudima i porodicama. ‒ poručuju okupljeni.

Krčedinci su izgubili strpljenje pošto nadležni, kako kažu, ne samo da ignorišu problem ili obećavaju kopanje novog bunara za koji nemaju ni sredstva, ni projekat, već svu odgovornost svaljuju na meštane optužbama da prekomerno troše vodu. Kažu da se voda isključuje bez ikakvog reda i najave i da je po nepodnošljivim vrućinama imaju tek par sati dnevno.

Dok lokalna vlast ne prestane da ignoriše njihova upozorenja, objasni pravi razlog za nestašicu i hitno ne pronađe rešenje, kažu da su spremni da organizuju blokade svakog dana.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here