Kroz PROJEKAT participativnog budžetiranja Mitrovčani IZABRALI uređenje javnih česmi

0
590

Od pet ovogodišnjih projekata predloženih kroz projekat participativnog budžetiranja, Mitrovčani su glasanjem izabrali uređenje javnih česmi.

Nakon sabiranja glasova online ankete i glasanja putem glasačkih listića u Uslužnom centru u Gradskoj kući, po rečima zamenika mitrovačke gradonačelnice Petra Samardžića, pomenuti predlog je dobio ubedljivo najviše glasova.

„Projekat uređenja javnih česmi pobedio je sa ukupno 1434 glasa, od 3186, što je 45% od ukupnog broja glasova. Mnogo više ljudi se zainteresovalo za budžetiranje i participiralo u odnosu na prethodne godine, na čemu se zahvaljujem. Uskoro će stručna lica Gradske uprave i JKP „Vodovod” mapirati teren, pregledati sve česme u gradu i selima, uraditi procenu i predračun radova i projektovati sredstva u Predlogu budžeta za 2023 godinu.”- rekao je Samardžić najavljujući, prilikom predstavljanja rezultata glasanja da će sledeća godina biti rezervisana za realizaciju malih i velikih projekata, kao i gradnje lepih, korisnih i potrebnih stvari za naš grad i građane.

“„Plan kapitalnih investicija radi se prvi put ove godine, biće sastavni deo Odluke o budžetu grada za 2023. godinu. U njemu će se naći preko 10 kapitalnih projekata koji će se investirati i realizovati sledeće godine, kao i 15 kapitalnih projekata koji podrazumevaju višegodišnje finaliziranje i realizaciju, odnosno od 2023. do 2025. godine.” – zaključio je Samardžić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here