KUKUJEVCI: Održani „Miholjski susreti sela“

0
327

U selu Kukujevci ove nedelje je po prvi put održana manifestacija „Miholjski susreti sela“. Manifestaciju su otvorili predstavnici Opštine Šid i Ministarstva za brigu o selu, a potom su je nastavili nastupi najmlađih.

Tokom dana održala su se razna nadmetanja, a manifestacije je zatvorena koncertom popularnog pevača Jovana Perišića. Cilj manifestacije je sakupljanje sredstava za lečenje dvojice dečaka, Lazara Arsenića i Alekse Čavića.

Izobilje domaće hrane, rukotvorina i cveća od samog otvaranja učinili su ovu manifestaciju šarenim pejzažom, a smeh, zajednički cilj, sloga i kreativnost sve prisutne su nadahuli da i sami uzmu učešće u ovogodišnjim „Miholjskim susretima sela“.

U tom plemenitom cilju udružile su se sve generacije. Mnoštvo udruženja žena iz čitavog Srema otvorilo je svoje štandove na ovoj manifestaciji u cilju sakupljanja sredstava, a najmlađi su priredili adekvatan sportski i kulturni program.

Manifestaciju su svečano otvorili v.d. sekretar Ministarstva za brigu o selu Snežana Petrović i predsednik Opštine Šid, Zoran Semenović. Tom prilikom ukazano je na brojna angažovanja u cilju unapređenja sela, ali i na uspeh Kukujevaca kao jednog od najrazvijenijih sela u čitavoj Srbiji.

Ova celodnevna manifestacija zaključena je koncertom Jovana Perišića. Uz program za gotovo svaku ciljnu grupu Kukujevčani su bili dostojni domaćini prvih „Miholjskih susreta sela“ i pripremili podlogu za ona nastojeća.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here