Lovačko društvo „Srem“ obeležilo vek postojanja

0
524

Lovačko udruženjе „Srem” iz Sremske Mitrovice, obeležilo je 100 godina svog postojanja prigodnom proslavom u Lovačkom domu na kojoj su zaslužnim pojednicima uručene plakete. Pored drugih zvanica, obeležavanju jubileja su prisustvovali i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, mitrovačka gradonačelnica Svetlana Milovanović, predsednik gradske skupštine Vladimir Pavlović i drugi zvaničnici.

Lovačko društvo„Srem”, sa sedištem u Sremskoj Mitrovici osnovano je 1922. godine, a raspolaže sa oko 2700 hektara lovne površine. Primarna divljač u njihovom lovištu je zec, fazan, divlja patka, a od visoke divljači imaju srneću divljač i divlju svinju. Trenutno imaju 41 člana, od toga su tri počasna.

Ovu našu stogodišnjicu, vreme što je iza nas, opisao bih kao lovačku knjigu koju su ispisali mitrovački lovci. Ispisano je prvo poglavlje ove knjige, a nadam se da ćemo imati podmlatka koji će nastaviti našu tradiciju i koji će nastaviti da piše tu našu knjigu.” – obrazložio je Milan Palkovljević, predsednik Lovačkog društva „Srem”.

Tokom svečanosti uručene su plakete pojedincima zaslužnim za rad i razvoj ovog društva i to, pored ostalih, ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću i gradonačelnici Svetlani Milovanović za doprinos u razvoju ovog društva

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here