MAČVANSKA MITROVICA: Gradonačelnica obišla radove na obnovi ulice

0
1223

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović obišla je radove na rekonstrukciji ulice Mačvanski kej, gde je završeno asfaltiranje od raskrsnice sa Salašom Noćajskim do centra Mačvanske Mitrovice.

Pored toga, počeli su i radovi na izradnji mini pijace u centru ovog mesta. Biće postavljeno deset tezgi, besplatnih za upotrebu. Vrednost druge faze radova je 50 miliona dinara, a finansira ih Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Meštani Mačvanske Mitrovice su, uglavnom, zadovoljni novim izgledom glavne ulice a kako kažu, nova asfaltirana ulica itekako će omogućiti lakši i bezbedniji saobraćaj.

Pored rekonstrukcije saobraćajnice, meštani Mačvanske Mitrovice dobili su i novu vodovodnu mrežu jer je stara imala preko 50 godina, a uvođenjem gasne mreže dobili su i mogućnosti upotrebe ovog energenta. Samim tim Mačvanska Mitrovica dobija karakteristike pravog gradskog naselja.

Sada ostaje da se završi behaton pešačka staza koja je u ovom delu i više nego neophodna zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a posebno dece koja pohađaju Osnovnu školu “Dobrosav Radosavljević Narod”, rekla je graonačelnica prilikom obilaska.

Već krajem oktobra Mačvani mogu da očekuju završetak ovih radova.

(SMP/STV)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here