MALA REMETA: Gradi se EKO-naselje sa najlepšim pogledom na Srem!

0
6518

Na južnim padinama Fruške gore, iznad manastira Mala Remeta odakle pogled “puca“ na ravni Srem, gradi se eko naselje “Ruža vetrova“ u koje je do sada uloženo oko 1,5 miliona evra.

Kompleks čine sedam kuća koje su već završene a ovih dana započeli su radovi na gradnji restorana iz kojeg će ljubitelji hrane i pića imati priliku da uživaju i u prelepom pogledu na vinograde i oranice sa nadmorske visine od 390 metara. Kako kaže Miša Deurić vlasnik ovog projekta u planu je i izgradnja velnes-centra sa bazenom, a u naredne tri godine očekuju da bude završeno celokupno eko naselje.

Na mestu gde su korov i visoko rastinje skrivali lepote ovog kraja, pre tri godine Deurić je došao na ideju da iskoristi i ponudi turistima još dodatnih sadržaja pored čuvene vinarije “Deurić“.

Ovo je jedan prelep deo, mi ga zovemo srpska Toskana, jer se odavde najlepše vide naši vinogradi. Kuće koje smo završili do sada tri su prodate. Kupci mogu i da ih izdaju, jedino neće moći ništa da dograđuju, menjaju izgled kompleksa. Napravljene su od Sibirskog kedra, koji je prevalio više od 5 000 kilometara i poseduju najveće ekološke i energetske standarde – govori najstariji Deurić.

Pet kuća po 209 kvadratnih metara i dve po 110 kvadratnih metara, poseduju dnevne boravke sa kuhinjom, nekoliko spavaćih soba, četiri kupatila i velikim terasama koje su okrenute na južnu stranu, odakle pogled doseže i do Valjevskih planina.

Veoma brzo započećemo gradnju još pet novih kuća koje će biti ispod tog kompleksa one će biti manje kvadrature, odnosno od 107 kvadratnih metara. Želimo da ceo taj deo spojimo sa našom vinarijom. Mada smo već napravili put sa kojom može da se doće pored vinograda do naselja.- objašnjava Deurić dodajući da planova ima puno i kada se sve završi biće to jedna zanimljiva ponuda na turističkoj mapi.

U restoranu koji će biti otvorenog tipa, pored jela služiće se i vino iz vinarije “Deurić“ ali i ceđeni sokovi. Kako kaže Deurić ova kompanija ima u planu otvaranje sokare. Pored vinograda imaju i velike zasade jabuka čija berba je u toku.

(tekst/foto: Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here