Mališani „Pčelice” posetili mitrovačko porodilište

0
323

Mališani predškolske ustanove „Pčelica” pri osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Mitrovici, posetili se porodilište Opšte bolnice, u cilju upoznavanja predškolaca o njihovom dolasku na svet.

Projekat pod nazivom „Mi kao bebe” nastao je iz radoznalosti dece o tome kako nastaju bebe. Njihova vaspitačica Senka Jos je došla na ideju da im tu temu približi, na njima najrazumniji način, tako što su malo učili iz enciklopedije i prepovijali bebe i tako dobili osnovna saznanja o tome kakav je to posao babice, šta je to što one rade i na kraju, da dođu da vide tek rođenu bebu u porodilištu, gde je većina dece iz te grupe i rođena.

Cilj celokupnog projekta je da se deci pomogne da izgrade samopoštovanje i samopouzdanje, tako što će se upoznati sa jednim prirodnim procesom kakvi su trudnoća i sam porođaj.

Deca su osmislila i izradila plakat koji je postavljen na ulazu u porodilište, a samu realizaciju projekta podržao je i pomogao načelnik Službe ginekologije i akušerstva dr Dragan Malobabić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(B. Sremčić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here