MANĐELOS: Električna energija stigla u vikend naselje

0
1157

Vikend naselje na obroncima Fruške gore, iznad Manđelosa, najzad će biti elektrifikovano. Vrednost projekta elektrifikacije ovog vikend naselja je 50 miliona dinara, a finansiran je od strane Elektrodistribucije Srbije.

Tehničkom prijemu nove električne mreže prisustvovali su Svetlana Milovanović gradonačelnica Grada Sremska Mitrovica sa saradnicima.

„U prethodna četiri meseca izgrađena je elektroenergetska infrastruktura, ovde u vikend naselju Manđelos i time smo rešili višegodišnji problem u ovom našem, najvećem fruskogorskom selu. Urađeno je oko 10 km infrastrukture i dve trafostanice koje su potrebne za ljude koji na ovom području i žive. Ukupno je do sada prijavljeno 60 korisnika, a kapacitet je veći, kapacitet je oko 200, tako da svi oni koji su zainteresovani za dodatne informacije mogu da se obrate elektrodistribuciji.”- rekla je mitrovačka gradonačelnica Svetlana Milovanović.

„Ovde imamo ukupno tri seoska turistička domaćinstva, a isto toliko imamo domaćinstva koji žele da se registruju. Prilikom obilazaka tih domaćinstava uvidela sam da im je to velik problem, da ne mogu te kapacitete turista koji im dolaze, da iznesu i da im je struja predstavljala veliki problem. Dakle, danas možemo slobodno da kažemo da im je taj problem rešen i ovo jako značajno, ne samo za seoski turizam, nego je značajno i za selo i za oživljavanje svih naših sela i ovog sela. Kada imate seoska turistička domaćinstva i kad se ona sve više otvaraju i meštani sela uključuju se u rad tih domaćinstava, dakle imamo i novo zapošljavanje ali isto tako i plasiranje proizvoda iz sela, bilo suhomesnatih, mlečnih i ostalih.”-objasnila je Dušica Pavlović, direktorka Agencije za ruralni razvoj.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here