Maskenbal, klovnovi i koncert za otvaranje DEČIJEG KULTURNOG LETA

0
347

Svečano otvaranje Dečijeg kulturnog leta u Pećincima koje organizuje Kulturni centar pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave zakazano je za petak 1. jul na platou šetališta kod Kulturnog centra sa početkom u 19 časova.

Najpre će u 19 časova biti održan defile dece pod maskama, nakon čega će se predstaviti sve maske i odabrati najkreativnije kostimirani mališani, a od 19.30 minuta u čast nagrađenih biće izvedena interaktivna predstava za decu pod nazivom „Klovnovska olimpijada“. Nakon predstave, najmlađi će moći da uživaju u koncertu muzike za decu pod nazivom „Avanture leteće gitare“ u okviru kojeg će se predstaviti pesnik, muzičar i autor dečije emisije „Hajde sa mnom u obdanište“ koja se emituje na programu RTV-a, Branimir Bane Rosić.

Dečije kulturno leto trajaće od 1. do 31. jula ove godine kada će se svakog petka, subote i nedelje u centrima naselja ili u dvorištima škola igrati predstave za decu, pa će tako deca u Šimanovcima već u subotu 2. jula imati priliku da na letnjoj pozornici u parku naselja pogledaju predstavu „Četiri godišnja doba“, dok će najmlađi u Kupinovu u nedelju 3. jula moći da uživaju u predstavi „Pinokio u pozorištu“ koja će biti izvedena u dvorištu Etno-kuće „Putnik“ .

Sve predstave su rađene u produkciji pećinačkog Kulturnog centra, a manifestacija se realizuje u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima, osnovnim školama na teritoriji opštine i mesnim zajednicama.

petak 1. jul 2022. godine, šetalište u Pećincima
19.00 defile dece sa maskama, odabir najbolje maske i dodela nagrada
19.30 KLOVNOVSKA OLIMPIJADA – interaktivna predstava za decu
20.00 AVANTURE LETEĆE GITARE – koncert Branimira Baneta Rosića

subota 2. jul 2022. godine, letnja scena u parku Šimanovaca
19.00 defile dece sa maskama, odabir najbolje maske i dodela nagrada
19.30 ČETIRI GODIŠNJA DOBA – interaktivna predstava za decu

nedelja 3. jul 2022. godine, dvorište Etno kuće „Putnik“ u Kupinovu
19.00 defile dece sa maskama, odabir najbolje maske i dodela nagrada
19.30 PINOKIO U POZORIŠTU – interaktivna predstava za decu

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here