Medalje za atletičarke Srema na Prvenstvu Srbije

0
760

Na prvenstvu Srbije za starije pionire održanom u Sremskoj Mitrovici članice AK “Srem” osvojile su tri bronzane medalje.

U veoma jakoj konkurenciji u skoku u dalj Milana Simić osvojila je bronzanu medalju sa 5,36 m. Za pobedu i drugo mesto je bilo potrebno sjajnih 5,61m, a Milana je celo takmičenje skakala dobro i daleko, međutim sa prestupima. U poslednjoj seriji je skočila svoj drugi ispravan skok i njime se dokopala bronze.

Lep uspeh i motiv za rad na zaletu do prvenstva Srbije za mlađe juniore sledeće nedelje koje će biti takođe u Sremskoj Mitrovici. Teodora Samac je priredila malo iznenađenje u disciplini bacanje diska (800 g) i osvojila takođe bronzu u disciplini koja joj nije primarna (Teodora je kopljašica). Spravu je dobacila do 32,97 m. što će se ispostaviti kao dovoljno za bronzu i pojavljivanje na postolju. U bacanju koplja je završila na četvrtom mestu.

Mila Miljković je drugog dana takmičenja osvojila bronzu u discipline bacanje kugle (3 kg) rezultatom 11,50 m. U bacanju kladiva bila je šesta. Solidno sedmo mesto osvojila je Iva Bežanović u bacanju koplja sa novim ličnim rekordom 28,62 m.

(SMP)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here