“Mi ne mislimo kao SNS, ali ne želimo da delimo svoj narod” – poručila mitrovačka opozicija ispred Gradske kuće

4
2213

Mitrovačka opozicija na čelu sa liderom gradskog odbora Stranke slobode i pravde Đorđom Đorđićem, lokalnim vlastima uručila je simboličan poklon – cvet i čokoladu. S obzirom da niko od gradskih funkcionera nije izašao da primi poklon, on je nalepljen na ulazna vrata.

Po rečima mitrovačkog opozicionog lidera Đorđa Đorđića, cvet simbolično predstavlja toleranciju između neistomišljenika, a čokolada želju da je sva deca u Srbiji imaju, a ne samo privilegovani.

Mi nismo ovde samo ispred Stranke slobode i pravde, mi smo ispred svih onih koji se plaše da pitaju i da dođu, ispred svih ljudi u preduzećima koji traže svoja prava. Nismo došli radi svađe, nego da se izborimo za neku vrstu slobode za sve građane, od čega ne postoji ništa dragocenije.”- rekao je Đorđić pred okupljenim članovima stranke čiji je predsednik Dragan Đilas i drugim građanima.

Ruža je znak tolerancije. Mi iz opozicije smo politički neistomišljenici sa vladajućim naprednjacima i socijalistima i to su činjenice. Ali, pošto smo deo jednog podeljenog društva, to što smo neistomišljenici ne znači da smo neprijatelji. Mi ne mislimo isto, borimo se za drugačiju Srbiju, ali kao deo jednog naroda, smatramo da to ne treba da preraste u mržnju. Zato je naša poruka vladajućem režimo da onaj ko voli svoj narod – taj ga ne deli.”- objasnio je Đorđo Đorđić simboliku poklonjene ruže, dodajući:

Kada je reč o simbolu čokolade, smatramo do svaka porodica za svoju decu treba da ima bar za čokoladu. Da to nije privilegija samo pojedinaca iz vlasti.”

U završnoj poruci, Đorđić je pozvao sve, iako misle drugačije, da se ne dele i ne mrze.

Pored Đorđića, predsednika gradskog odbora SSP-a, okupljene građane i članove stranke, predvodili su i Dejan Bulatović, potpredsednik glavnog odbora stranke, kao i Željko Veselinović iz sindikata “Sloga”.

Širi snimak sa ovog skupa može se videti na linku: https://fb.watch/5XnaW03ApE/

(M. Milivojević/foto: screenshot)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

4 COMMENTS

  1. Poražavajuće za Srbiju je što se politikom, bilo kao vlast ili kao opozicija, ne bave kvalitetni ljudi. Nužna je svaka vrsta elitizma kako bi se država i društvo postavili na zdrave temelje (vladavinu isntitucija, a ne pojedinaca, slobodu medija, podizanje obrazovnog i kulturnog nivoa nacije, …..). Kada se izgradi funkcionalni sistem, onda i nije toliko važno ko će voditi lokalnu zajednicu ili državu. Dokle god elita kao noj bude držala glavu u zemlji, samozadovoljna, gnušajući se svega oko sebe, imaćemo marginalne likove u politici, likove bez vizije, sposobnosti da naprave državu, likove s hijerarhijom interesa JA-stranka ……………………………..narod.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here