Mirović obišao Šid, Jamenu i Kukujevce: NOVI GRANIČNI PRELAZ DO KRAJA GODINE!

0
1130

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je u opštini Šid rekonstruisani put od Jamene do Račinovaca, koji povezuje Republiku Srbiju i Republiku Hrvatsku, istakavši da očekuje da u toku ove godine, ili početkom sledeće, dve države izgrade novi granični prelaz.

Ovaj put i budući granični prelaz biće od velikog značaja za ljude u ovom delu Srema, ali i u pograničnim mestima u Hrvatskoj, rasteretiće granični prelaz Batrovci, oživeti Jamenu i omogućiti opstanak tog naselja u budućnosti“, izjavio je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade obišao je i radove na rekonstrukciji ulica u naselju Kukujevci, investiciji vrednoj 200 miliona dinara.

Nakon 30 godina čekanja, žitelji Kukujevaca dobiće rekontruisanih šest kilometara ulica i to je od ogromnog značaja za razvoj ovog sela. Poslovi su ugovoreni, novac obezbeđen i Pokrajinska vlada će na taj način pomoći građanima i poljoprivrednim gazdinstvima jer ovo naselje ima dosta privrednih potencijala“, kazao je Mirović.

On je podsetio na to da je Pokrajinska vlada izgradila industrijsku zonu u Šidu, poručivši da je potpisano novih 11 ugovora sa domaćim i stranim investitorima koji će na teritoriji opštine Šid izgraditi pogone i otvoriti nova radna mesta.

Uradili smo veliki posao, izgradili industrijsku zonu, privukli investitore i to će u budućnosti stvoriti i finansijski potencijal kako bismo mogli da ulažemo u lokalnu komunalnu infrastrukturu i doprinesemo sveukupnom razvoju opštine Šid“, rekao je Mirović. Predsednik Opštine Šid Zoran Semenović zahvalio je Pokrajinskoj vladi što je, kako je naveo, prepoznala potencijale opštine.

U Kukujevcima, gde se nije ulagalo duže od tri decenije, započeli smo istorijsku rekonstrukciju saobraćajnica. Uz infrastrukturu i ostanak ljudi u našim mestima budućnost nam je sigurna“, kazao je Semenović.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here