Mitrovačka biblioteka obeležila 154. rođendan

0
729

Biblioteka „Gligorije Vozarović” obeležila je 154 godine postojanja. Biblioteka baštini tradiciju Srpske građanske čitaonice osnovane davne 1886. godine, što je čini jednom od najstarijih biblioteka na području Srema.

„Kroz prostorije biblioteke, za sve ove godine, prošao je veliki broj pisaca, muzičara, književnika, a organizovan je i veliki broj književnih susreta, radionica i ostalih kulturnih programa. I ove godine, obavili smo sve svoje programske zadatke i trudili se da učinimo sve što možemo da biblioteka dobije na veoma velikom značaju. Trudimo se da izlazimo u susret korisnicima u skladu sa našim mogućnostima i uslovima. Povodom Dana biblioteke cela nedelja će biti ispunjena raznim događajima promocijama i radionicama, već je u toku izložba kojom smo počeli bibliotečku razmenu i saradnju sa bibliotekom iz Kragujevca. Danas smo nagradili i najvernije čitaoce, one koji su pročitali najviše knjiga i decu koja su nagrađivana na raznim festivalima.”- naglasio je Rajko Sekulić direktor Biblioteke.

Tradicionalni popust na članarinu, dodaje Sekulić, ove godine bitće organizovan tokom Vaskršnjih praznika.

Prigodan program obuhvatio je nastup Hora „Sirmium cantorum” čiji rad je obnovljen posle višegodišnje pauze upravo pri našoj gradskoj biblioteci, video-prezentaciju koju je pripremio Igor Čolak, a program je vodila Tijana Trivić, recitator.

Svečanosti su prisustvovali Vladimir Sanader gradonačelnik Sremske Mitrovice, Ilija Nedić načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport, direktori ustanova kulture i sremskih biblioteka, zaposleni, brojni saradnici i čitaoci.

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here