Mitrovačka bolnica dobila pojačanje – zaposlilo se 14 mladih lekara

0
5398

U okviru programa zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta, u subotu, 12.marta, u Vladi Srbije organizovan je svečani prijem i dodela ugovora za još 530 mladih lekara sa prosečnom ocenom 8.50, kojem su prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Premijerka je, u ime države, zahvalila mladim lekarima koji su se odlučili da ostanu u zemlji i rade težak ali human posao i što time daju primer ostalim mladim ljudima da se trud, rad i marljivost isplate.

Opšta bolnica Sremska Mitrovica je ovim programom zapošljavanja postala jača za 14 najboljih studenata medicine i zajedno sa v.d.direktorom Prim.dr Draganom Malobabićem , bili se deo svečanosti u Vladi Srbije.

Dr Malobabić je izrazio veliko zadovoljstvo što i mitrovačka bolnica dobija pojačanje ovolikim brojem mladih lekara i nada se uspešnom radu i napretku, a bolnica će svakako učiniti svaki dodatni napor kako bi oni dobili adekvatno znanje i kroz rad sa mentorima stekli neophodno iskustvo.

U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica zaposlenje su dobili lekari: Vladimir Kostić, Tamara Simić, Ana Živković, Stefan Jovičić, Ružica Janković, Nikola Ratić, Branimir Mihajlović,Vladan Dragišić, Jasna Iličić, Luka Novaković, Igor Zolnjan, Irina Granolić, Teodora Kosanović i Jovana Klincov.

Da podsetimo, Programj zapošljavanja najuspešnijih diplomaca pokrenulo je Ministartsvo zdravlja 2018.godine i do sada je u okviru tog programa, zaposleno blizu 35 000 mladih zdravstvenih radnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here