Mitrovački FK “Radnički” zauzeo 14. mesto posle jesenjeg dela prvenstva Prve lige Srbije

1
669

Završen je jesenji deo prvenstva Prve lige Srbije u fudbalu, koji je obilovao uzbuđenjima, preokretima i odličnim i kvalitetnim fudbalom. Crveno-beli iz Hesne odlično su počeli  prvenstvo. Na prvoj utakmici u Drugom rangu takmičenja i prvom gostovanju, pobeđen je IMT-e. Dana 16. avgusta  u  Novom Beogradu, sa 2:0 i odličnom igrom, startovali su Hesnerci sa prvom istorijskom pobedom  u drugoj ligi. Trener Radničkog na toj utakmici je bio Dragoljić Goran-Austrija iz Novih Banovaca. Prve golove za Radnički u drugoj ligi postigli su Nikolić Srđan i Mijajlović Vlada.

U sledećih nekoliko utakmica Radnički je igrao, dobro, borbeno i krajnje požrtvovano. Na žalost i pored dobrih igara, malo nesrećno, zbog neuigranosti i neiskustva, Radnički je izgubio pet utakmica zaredom,  sa minimalnim reuzltatom od jednog gola razlike.

Ispostavilo se da je stadion komšijskog Srema,  “UKLETI STADION” za Radnički gde Hesnerci nisu imali sportske sreće. Usledio je povratak kući na svoj stadion u Hesni.

Došlo je  do promene trenera. Od 7. kola trener je Kljajić Dušan, Radnički se konsolidovao i pristiglo je još nekoliko pojačanja. Sve to je doprinelo uz podršku domaćih navijača u Hesni, da Radnički popravi igru i stigne do nekoliko pobeda i osvoji dragocene bodove, koji će mu dosta značiti u borbi za opstanak.

Kao što je počeo prvenstvo pobedom, u  poslednjem 17. kolu jesenjeg dela, Radnički je u Hesni pobedio Grafičar iz Beograda sa 3:1.  Hesnerci su osvojli 18 bodova, sa 5 pobeda, 3 nerešena i 9 poraza. Postigli su 18, a primili 16 golova.

Njabolji strelac je Ivković Đorđe sa 4 gola. Po 2 gola dali su: Nikolić, Trebovac, Mijajlović i Radonjić. Na prvenstvenim utakmica nastupilo je 27 igrača. Svih 17 prvenstvenih utakmica odigrali su Trebovac Toma i Nikolić Srđan. 15 utakmica Abubakar Sadik, 14 Spasojević Nemanja i Mijajlović Vlada. 13 Stevanović Nikola, 12 Ivković, Mićanović i Šegavac.

Prolećno prvenstvo počinje 20. februara 2021. godine. Biće to jedno od najtežih i najneizvesnijih prvenstava u dosadašnjih 98 godina duge istorije Radničkog fudbalskog kluba iz Hesne. Iz Prve lige ispada 8 klubova. Samo 10. mesto garantuje opstanak u Prvoj ligi Srbije.

(Jovica Stević)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here