Mitrovački flautisti odlikovani zlatnim medaljama i peharima

0
689

U sredu 1. juna na svečanom završnom koncertu najuspešnijih učesnika prestižnog takmičenja “Zemun international music competition” u Zemunu nastupila su tri učenika MŠ ”Petar Krančević” iz Sremske Mitrovice.

Luka Halilović učenik nastavnika Irene Milić, Una Brkljač i Irena Panić, učenice nastavnice Jelene Vlaović osvojili su prve nagrade sa maksimalnih 100 poena i titule Laureata-pobednika svoje kategorije i tako zaslužili čast da nastupe na ovom koncertu. Tim nastupom zaokružili su takmičarsku sezonu mladih mitrovačkih flautista za školsku 2021/22. godinu.

Uz ova tri učenika još nekoliko učenika nastupilo je u periodu od novembra do maja meseca na 14 takmičenja, osvojivši 53 nagrade, od toga 42 prve i čak 14 titula Laureata. Najuspešniji su bili Irena Panić sa osvojenih 7 prvih nagrada, od toga 5 titula Laureata, Una Brkljač sa osvojenih 7 prvih nagrada, od toga 4 titule Laureata, Ana Prokić sa osvojene 3 prve nagrade, učenice klase Jelene Vlaović.

Isidora Kozlina učenik srednje muzičke škole osvojila je 8 prvih nagrada, od toga 2 titule Laureata i drugu nagradu na Medjunarodnom takmičenju, Jovana Jovanović 5 prvih nagrada, od toga je jednom bila pobednik svoje kategorije, Valentina Sarka sa osvojene 4 prve nagrade, učenice su u klasi Tatjane Miljković. Luka Halilović sa osvojenih 5 prvih nagrada, od toga 2 titule Laureata učenik je klase Irene Milić.

Uz temeljnu pripremu i podršku tri nastavnice flaute, i nesebičnu podršku roditelja ovih učenika uspehu je znatno doprineo rad klavirskih saradnika. Učenike su pratili Aleksandar Cundra i Damjana Ćuk.

Osim takmičenja učenici su vredno nastupali na koncertima u Šidu, Rumi, Šapcu, Beogradu, Zemunu i Sremskoj Mitrovici. Isidora Kozlina je održala solistički koncert u Šapcu, Luka Halilović u našem gradu, a u junu će Isidora Kozlina i Irena Panić takodje imati solističke koncerte u Sremskoj Mitrovici.

Kao krunu ovogodišnjeg rada mladi flautisti održaće završni koncert 14. juna u Lapidarijumu Muzeja Srema sa početkom u 19 časova.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here