Mitrovački fudbaleri obezbedili opstanak u Prvoj ligi Srbije: GOSTI NAPUSTILI TEREN! (VIDEO)

1
868

U 33. kolu Prve lige Srbije, u Sremskoj Mitrovici su se sastali domaća ekipa FK „Radnički” i gostujuća ekipa FK „Dinamo”. Meč je završen nerešeno rezultatom 1:1. Posle ovog meča FK „Radnički” je kolo pre kraja uspeo da obezbedi ostanak u Prvoj ligi Srbije.

Pri rezultatu 1:1, nezadovoljan suđenjem ‘Recko’ Antić povukao je svoj tim sa terena i time izazvao prekid susreta. Utakmica će prema pravilima biti rezervisana 3:0 za protivnika, što je automatski značilo da Radnički (SM) ostaje u ligi, a Dinamo iz Vranja ispada u niži rang.

‘Ono što je važnije od same registracije navedene utakmice jeste nedopustiv i krajnje neprimeren postupak ekipe FK Dinamo, koji direktno ugrožava integritet takmičenja Prve lige Srbije. Nesporno je da ovakvi postupci, koji su u direktnoj suprotnosti sa svim sportskim principima, najviše govore o onom ko ih je učinio, nanoseći ogromnu štetu samom takmičenju i svim njegovim učesnicima. Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije najoštrije osuđuje postupak rukovodstva i stručnog štaba FK Dinamo iz Vranja koji je apsolutno van svih profesionalnih, moralnih i sportskih normi. Verovali smo da će iskazana tolerancija prema ranijim negativnim postupcima FK Dinamo dati rezultat u razumevanju sopstvenih grešaka, što očigledno nije bio slučaj.’ – stoji u saopštenju Zajednice klubova.

U poslednjem kolu prvenstva FK „Radnički” gostuje u Beogradu ekipi RFK „Grafičar”. Žute kartone u domaćoj ekipi dobili su Abubakar Sadick i Mustapha Ibrahim.  U gostujućoj ekipi žute kartone su dobili: Stanojević Marko, Nedeljković Davor, Sousa Santos Jercical, Tumbas Dejan i Veškovac Božidar.

FK „Radnički” Sremska Mitrovica: Šegavac Matija, Spajić Igor, Nikolić Srđan, Abubakar Sadick (od 51. Radosavljević Marko), Ivković Đorđe (od 56. Trebovac Tomislav), Janković Dejan, Ilić Vladimir, Petrović Vladimir, Mustapha Ibrahim, Spasojević Nemanja, Pejović Luka (od 56. Arnautović Živorad).

Trener: Korak Bogdan

FK „Dinamo” Vranje: Vukašinović Darko, Ćirković Nebojša, Čubrilo Marko, Veškovac Božidar, Stanojević Marko, Stevanović Mladen, Nedeljković Davor, Sousa Santos Jercival, Jezdović Filip, Keča Marko (od 46. Tumbas Dejan), Stoiljković Marko (od 46. Zlatković Miloš).

Glavni sudija: Ilić Milan; Pomoćne sudije: Andrejić Čedomir i Kurčubić Nenad; Četvrti sudija: Lukić Aleksandar; Delegat: Jovanović Marko

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. Sve je to lepo, a koliko igrača ima iz SM u ovoj ekipi? Dal će neko izaći pred navijače i gradjane SM i reći koliko je novaca potrošeno iz budzeta za ovaj projekat kupovanja bodova i nameštanja utakmica..
    Eto malo i posla za novinara istraživača kojeg nema

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here