Mitrovački olimpijac Bojan Zdelar podržao učesnike Sportskih igara mladih

0
552

Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih, krstareći Srbijom, pravi je spektakl priredio u Sremskoj Mitrovici, gde je uz mališane bio evropski šampion u kajaku za mlađe seniore i član srpskog olimpijskog tima za Tokio Bojan Zdelar.

Veoma mi je drago što sam se družio sa decom na Sportskim igrama mladih, a posebno mi je zadovoljstvo što sam kod njih video takmičarski duh. Jako je važno da deca u najranijem dobu počnu da se bave sportom, pre svega zbog zdravog duha i telea, posle ima prostora i za profesionalni nivo – izjavio je 21-godišnji Bojan Zdelar, koji je član je kajakaškog kluba mitrvoačkog „Val“.

Mališani u ovom prelepom gradu takmičili su se u turniru Coca-Cola kup u malom fudbalu, basketu 3 na 3, igri Lino između dve vatre, odbojci i atletici, a ceremoniji svečanog otvaranja, uz predsednicu SIM Srbije Mariju Mihajlović, prisustvovali su zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo.

Posle teških godinu i po dana u borbi sa korona virusom Sportske igre mladih su nam stigle kao melem na ranu. Ovo je najlepša slika koju možemo da vidimo, lep dan, mnogo dece i nastavićemo da pružamo podršku ovako lepoj manifestaciji – rekao je Vasilj Ševo.

Karavan SIM 28. maja posetio je Šid, a ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su predsednik opštine Zoran Semenović, zamenik predsednika Đorđe Tomić, pomoćnik predsednika opštine Branimirka Riđošić i članovi Veća Katarina Mitrović i Branislav Sarić.

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi. Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u tri zemlje regiona učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, a za decu je sve potpuno besplatno. 

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here