Mitrovački putari spremno dočekuju zimu

0
530

Sve je spremno za zimsku sezonu!- saopštili su iz mitrovačkog preduzeća za održavanje puteva “Sirmiumput”.  I ove godine angažovan je Hidrograđevinar za zimsko održavanje puteva na teritoriji Sremske Mitrovice.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović je održala poslednju smotru kamiona za čišćenje snega i drugih vozila u prostoru “Hidrograđevinara” kako bi se lično uverila u spremnost mehanizacije. Pripremljeno je oko 200 tona soli i 60 kubika rizlle od prošle godine, a po potrebi će se nabavljati još. U proseku svake godine se troši oko 300 tona soli za sezonu

Obezbedili smo dovoljnu količinu ljudstva i vozila, kao i soli, kažu u Hidrograđevinaru. Ove godine će puteve obezbeđivati nova vozila, nabavljena speciojalno za ovu namenu.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice prilikom smotre, je istakla da je ove godine lokalna samouprava izdvojila ukupno 30 miliona dinara za zimsku službu. Zvanično zimska sezona traje od 15. novembra do 31. marta, ali se početak i kraj rada zimskih službi prilagođava vremenskim uslovima, kažu nadležni.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here