Mitrovački stanovi za bezbednjake biće GOTOVI DO PROLEĆA!

1
1886

Na gradilištu u Sremskoj Mitrovici, radovi su u punom jeku od septembru prošle godine, kada je započela izgradnja 190 stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Dva objekta imaće dve lamele, a treći jednu, ukupna kvadratura u kojima će biti stanovi iznosi 15.000 kvadratnih metara, a grade se u naselju Kamenjar, koje je juče posetila potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ona je ovom prilikom istakla da se u Srbiji trenutno gradi 4.000 stanova, koji će biti gotovi do marta sledeće godine.

Trenutno se gradi u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu i Sremskoj Mitrovici. Pored toga, u narednih nekoliko meseci počeće izgradnja još 4.000 stanova koji moraju da budu gotovi za godinu dana od početka izgradnje – rekla je Mihajlović.

Ona je i ovom prilikom uputila apel svim izvođačima i radnicima da poštuju mere bezbednosti.

Videla sam danas da neki radnici ne nose šlemove. Apelujem na sve da ne čekaju inspekciju, već da zaštite radnike, jer jedna sekunda nepažnje može da znači izgubljen život – naglasila je ministarka.

U okviru stambenog bloka koji se gradi u Sremskoj Mitrovici predviđeno je zelenilo sa pešačkim i kolsko-pešačkim površinama, a pešačke staze imaće prateći mobilijar, kao i prostor za parkiranje od 42 parking-mesta.

(S. Kostić)

1 COMMENT

  1. Koja je razlika između pripadnika snaga bezbednosti i, recimo, lekara, nastavnika, radnika, pa da oni mogu da kupuju stanove po povoljnim uslovima, a ovi drugi ne mogu? Sami su izabrali taj posao, koji, uzgred, nije ništa važniji nego bilo koji drugi posao. Klasična diskriminacija. Glasačka mašinerija:policija, vojska, javni sektor …, ucenjeni i uplašeni

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here