Mitrovački ugostitelji dobili pomoć od lokalne samouprave

0
614

Lokalna gradska samouprava u Sremskoj Mitrovici, po rečima zamenika gradonačelnice Petra Samardžića, isplatila je jednokratnu novčanu pomoć svim ugostiteljskim objektima, kafićima, restoranima, hamburgerijama, dečjim igraonicama i slično. Većim subjektima poput svečanih sala isplaćena je polovina bespovratnih sredstava, dok drugih 50 % mogu da očekuju na računima početkom aprila.

„Pre nekoliko dana završena je isplata jednokratne pomoći ugostiteljskim objektima sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, koji su poslovali tokom prethodne i tokom ove godine sa velikim poteškoćama, zbog brojnih ograničenja, koja su bila i još uvek su na snazi ali nekako sektor koji je pretrpeo najveće gubitke u poslovanju su svakako svečane sale. Reč je o ugostiteljskim objektima koji se bave izdavanjem prostorija za organizovanje proslava, oni tokom prethodne godine i ove godine nisu bili u mogućnosti da normalno rade, da obavljaju svoju delatnost, nisu mogli da ostvaruju ni prihode od poslovanja, upravo zbog svih tih ograničenja, a uz to su imali izuzetno visoke redovne troškove i tekuće dažbine koje su morali da izmiruju svakog meseca. Iz tog razloga Grad Sremska Mitrovica se opredelio da odvoji jednu liniju pomoći za ove ugostiteljske subjekte.”- rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, dodajući:

„Za svečane sale opredeljeno je 10 miliona dinara i po javnom pozivu sedam ovih subjekata je ostvarilo pravo na tu vrstu pomoći. Prva polovina bespovratnih sredstava je već isplaćena tokom jučerašnjeg dana, ostatak, drugih 50 % mogu da očekuju na svojim računima početkom aprila meseca. Kriterijum za dodelu sredstava bio je obim poslovanja u poslednjoj godini kada su normalno funkiconisali, to je 2019. godina, tako da su ostvarili pravo na pomoć od 500.000 dinara, do čak 3 miliona dinara, naravno u zavisnosti od ostvarenog godišnjeg prometa u 2019. godini. Radi se o pomoći u cilju ublažavanja ekonomskih posledica pandemije koje će im o mogućiti, da kažemo, da prežive tokom ovih vanrednih okolnosti, tokom ove krizne situacije izazivane kovid virusom”, zaključio je Samardžić.

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 50.000 dinara ostvarilo je 85 ugostitelja u gradu, a iznose od 30 hiljada dinara dobilo je 12 ugostitelja u seoskim sredinama.

Samardžić je još jednom pozovao sve naše sugrađane da se uključe u proces masovne imunizacije, da se vakcinišu, upravo iz razloga da bismo što pre stekli željeni kolektivni, grupni imunitet, kaže on, kako bismo se što pre vratili normalnim i životnim i poslovnim tokovima.

(M. M.)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here