Mitrovica bila domaćin karate Kupu Srbije

0
890

Proteklog vikenda, u PSC “Pinki” održan je 21. Kup Srbije u karateu za takmičare svih uzrasta i kategorija i na njemu je učestvovao velik broj takmičara iz skoro svih gradova zemlje.

Manifestacija je održana u okviru Novembarskih dana, pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica, a domaćin je bio Karate klub „Sirmijum”.

Prisutne je pozdravila zamenica mitrovačkog gradonačelnika Svetlana Milovanović:

“Naša lokalna samouprava puno ulaže u sve sportske klubove u gradu, trudimo se da im stvorimo što bolje uslove za treninge, radujemo se njihovim pobedama, podržavamo ih u svemu. Nadam se da će današnji gosti ovog takmičenja, njihovi učitelji poneti lepe utiske iz Sremske Mitrovice, da će ova borba biti fer i korektna i smatram da su svi ovi današnji takmičari već pobednici, bez obzira koji plasman osvoje danas, jer stići do ovog nivoa takmičenja zaista je veliki uspeh.”

Kako je rekao Stanislav Raković šef stručnog štaba Karate kluba „Sirmijum”:

„Posebno je zadovoljstvo danas u Sremskoj Mitrovici biti domaćin Kupa Srbije kada obeležavamo 45 godina postojanja Karate kluba “Sirmijum”. Karate klub “Sirmijum” za svih svojih 45 godina uspeo je da promoviše grad Sremsku Mitrovicu i Srbiju širom sveta. Mi smo prva reprezentacija koja je u istoriji Japana, 1999. godine nakon bombardovanja otišla posle svih sankcija u Tokio i prvi put u istoriji Japana uzela prvo mesto u ekipnom takmičinjeu, što je za nas bio najveći uspeh otkad postoji karate u Jugoslaviji, kasnije u Srbiji. Sve ovo ne bi bilo moguće bez uspešnog stručnog štaba gde su treneri po 20 i 30 godina proveli u našem klubu prenoseći znanje na mlađe.”

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here