Mitrovica i nevladin sektor POTPISALI MEMORANDUM o saradnji u oblasti ekologije

0
510

Mitrovačka gradska skupština potpisala je memorandum o saradnji sa Regionalnom zelenom mrežom Srema u vezi sa projektom zaštite životne sredine. Projekat finansira Švajcarska razvojna agencija u okviru programa “Zajedno za građansko društvo”.

„Potpisivanjem ovog memoranduma učinjen je još jedan korak u pravcu unapređenja komunikacije i podizanja svesti građana, javnosti o potrebi aktivnog učestvovanja u kreiranju javnih politika.”- rekao je Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada, dodajući:

“Regionalna zelena mreža i Skupština grada Sremska Mitrovica kroz institut Zelene stolice omogućavaju aktivno učestvovanje civilnog društva u procesu donošenja odluka. To je jako važno kad je u pitanju zaštita životne sredine jer je to tema koja se tiče svih nas, tako da je svaka podela, pa i ta na vladine i nevladine organizacije potpuno nebitna, naš je zajednički interes da kvalitet vazduha bude bolji i da na njegovom kvalitetu radimo zajednički.”

Po Pavlovićevim rečima, već je učinjeno nekoliko koraka u pravcu zaštite životne sredine. Pre nekoliko dana posađeno je sto sadnica gledičija na mestu gde se nekada nalazila divlja deponija, a slične akcije nastaviće se i u narednom periodu.

Milan Mirić predstavnik Regionalne zelene mreže Srema i potpisnik memoranduma o saradnji izrazio je zahvalnost Skupštini grada Sremska Mitrovica sa kojom mreža ima kontinuiranu saradnju.

Mislim da je ovo dobar model i za ostale gradove u Srbiji da ostvare ovako konkretnu saradnju sa konkretnim mehanizmima kao što su Zelena stolica i Zelena odbornička grupa unutar gradske ili opštineske skupštine”, zaključio je Mirić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here