Mitrovica na pragu kolektivnog imuniteta!

2
2431

Gotovo svi značajniji mediji u Srbij objavili su da je u Sremskoj Mitrovici vakcinisano više od 70 odsto starijih od 65 godina. Zahvaljujući toj činjenici Sremska Mitrovica se nalazi u samom vrhu kada je u pitanju broj vakcinisanih, što je prvi i najvažniji korak ka ostvarenju kolektivnog imuniteta.

Na glavnom vakcinalnom punktu u gradu u Sportskom centru „Pinki“, koordinator sprovođenja vakcinisanja Miroslav Jokić kaže da je u toku prethodnih dana vakcinisano 25 hiljada građana.

To pokazuje da su građani Sremske Mitrovice poslušali savete lekara i shvatili da je jedini način da se zaštite od virusa kovida 19 i da sačuvaju svoje zdravlje, svojih najmilijih, prijatelja i rodbine jeste upravo vakcinacija – ponovio je on.

Grad na Savi može da se pohvali da je lider u obuhvatu vakcinisanih stanovnika na teritoriji svoje opštine, što znači da su vakcinisali blizu 70 odsto građana starijih od 65 godina.

Takođe smo lider po opštem broju punoletnih građana i u ovom trenutku smo prešli 40 odsto vakcinisanih punoletnih građana na svojoj opštini – pojasnio je Jokić i dodao da je cilj da se u nerednih mesec dana vakciniše do 35.000 stanovnika na teritoriji opštine, čime će doći do kolektivnog imuniteta i biti bezbedni, kako kaže.

(SMP)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

2 COMMENTS

  1. Najiskrenije se nadam da ce mere koje se sprovode kao i vakcinacija dati zeljene efekte. Takodje mislim da bi svako od nas pojedinacno trebao da radi na bezbednosti kao i na jacanju imuniteta. Takodje, pravilan nacin zivota, fizicka aktivnost, vezbe, treninzi, dobra ishrana sa puno vitamina ,minerala, fosfata i provereni suplementi kao sto su medicinske gljive agarikus i cordiceps, jer sve to odrzava , podize energiju i imunoloski sistem…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here