Mitrovica obezbedila besplatan odmor za medicinare u kovid sistemu

0
1591

U organizaciji mitrovačke lokalne samouprave, za zdravstvene radnike iz našeg grada, koji rade u posebnim uslovima organizovanim u borbi protiv pandemije kovid 19, obezbeđen je zasluženi, besplatan odmor. U organizaciji je učestvovao i Kazneno-popravni zavod.

U prvoj turi, 20 medicinara će provesti nekoliko dana u hotelu „Moravica” u Sokobanji.

Zdravstvene radnike je ispred PSC „Pinki” ispratila gradonačelnica Svetlana Milovanović sa saradnicima i tom prilikom je naglasila:

Grad je u saradnji sa Kazneno-popravnim zavodom organizovao odlazak svih medicinskih radnika koji su sve ovo vreme, od početka pandemije, vredno radili u kovidu, odlazak u Sokobanju. Ovo je prva grupa naših medicinskih radnika koja je otišla, smenjuju se na pet dana, tako da ćemo imati do kraja juna meseca, još pet grupa. Ostatak medicinskih radnika koji su sada trenutno na poslu imunizacije biće naknadno obuhvaćen, naravno nećemo njih zaboraviti, definitivno je da su ovi ljudi veliki borci i da su sve ovo vreme bili uz nas i tu za nas, tako da je ovo samo jedan naš mali gest podrške za sve njih.”

Među njima su lekari, medicinske sestre, medicinski tehničari i nemedicinsko osoblje, koji od marta prošle godine rade u kovid ambulantama, opštoj bolnici i kovid bolnici u gradu.

(SMP)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here