Mitrovica pomaže privrednicima subvencionisanjem kamata

0
283

Kako je najavio zamenik mitrovačke gradonačelnica Petar Samardžić, lokalna samouprava nastaviće sa pružanjem pomoći malim i mikro preduzetnicima. Oni mogu da konkurišu za subvencionisanje kamata na kratkoročne kredite.

Sredstva će se dodeljivati putem konkursa u Vojvođanskoj banci s kojom je Grad sklopio ugovor.

Po rečima zamenika gradonačelnice Petra Samardžića, reč je o pomoći privrednicima koji su registrovani za obavljanje proizvodne, prerađivačke, uslužne i ugostiteljske delatnosti, a koji nisu koristili pravo na subvencije za kamate na kredite u 2020. godini od strane Grada.

U pitanju su kreditna sredstva namenjena za finansiranje tekuće likvidnosti i obrtnih sredstava. To su krediti ročnosti do 24 meseca, odnosno dve godine koji ne mogu biti manji od 200.000 dinara, niti veći od milion dinara. Za sve odobrene kredite Grad Sremska Mitrovica će subvencionisati svih 100% iznosa obračunate redovne kamate za period trajanja kredita. Sredstva koja su opredeljena za ove namene, za subvencionisanje kamata su ograničena, iznose 750.000 dinara, a svi kreditni zahtevi podnose se u Vojvođanskoj banci sa kojom je Grad Sremska Mitrovica i zaključio ugovor. Kreditni zahtevi se podnose do utroška sredstava zaključno sa 1. decembrom ove godine i svi krediti će se odobravati u skladu, pre svega sa kreditnim sposobnostima podnosilaca zahteva ali i u skladu sa poslovnom kreditnom politikom Vojvođanske banke”, objasnio je Samardžić.

Lokalna samouprava pretohodno je raspisala Javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje mikro i malih privrednih subjekata, a nakon završetka konkursa najbolje uslove je dala Vojvođanska banka. Zahtevi za kredite mogu se podnositi, a potom i realizovati u toj banci.

(SMP)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here