MITROVICA – PRESTONICA MLADIH: Sport i Parni Valjak pobedili kišu

0
1012

Manifestacija “Sportske igre mladih”, u krstarenju Srbijom, proteklog se vikenda zaustavila u Sremskoj Mitrovici učinivši grad na Savi, bar za trenutak, prestonicom mladosti.

Tom prilikom Igre su proslavile svoj 6. rođendan, a u svet je sa Trga Ćire Milekića otišla slika nepregledne mase mališana koja je  preplavila ovaj prostor iščekujući svečanu ceremoniju otvaranja Sportskih igara mladih.

Među gostima mladih bili su i Vladimir Sanader (gradonačelnik Sremske Mitrovice), Tihomir Gudić (izvršni direktor Sportskih igara mladih za region), Ivana Jovanović (predsednica Sportskih igara mladih), Ilija Nedić (načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu), Zorica Mijatović (sportska direktorka SIM Srbije) i mnogi drugi. Igre je obišao i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ovu manifestaciju podržao je i bivši kapiten Srbije Branislav Ivanović, inače poreklom iz Mitrovice.

Zakletvu u ime sportista položila je talentovana sportistkinja Anja Škorić, a u ime sudija to je učinila Snežana Novaković. Gromoglasan aplauz odjeknuo je sa trga u Mitrovici kada je baklju unela mlada atletičarka Ana Lajić, državna prvakinja u sedmoboju.

Karnevalska i takmičarska atmosfera na ulicama Sremske Mitrovice trajala je u petak do kasno uveče. Sve je završeno vatrometom i koncertom Parnog Valjka, kada se ponovo na Centralnom gradskom trgu tražilo mesto više.

(M. M./Sportske igre mladih)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here