Mitrovica raspisala konkurs za finansijsku pomoć ugostiteljima

0
626

Zamenik mitrovačke gradonačelnice Petar Samardžić, zbog teške poslovne situacije uzrokovane epidemijom Kovida 19, predstavio je mere lokalne samouprave za ugostitelje i najavio raspisivanje javnog poziva.

Rok za podnošenje zahteva na dva javna poziva za jednokratnu pomoć ugostiteljima na području Sremske Mitrovice počinje već od danas. Ova pomoć obuhvatiće, kako veće privredne subjekte u oblasti ugostiteljstva, tako i kafiće, dečije igraonice ili prodavnice brze hrane.

„Od 10. februara počinje rok za podnošenje zahteva za dodelu subvencija u vidu jednokratne pomoći privrednim subjektima koji se na teritoriji Grada Sremska Mitrovica bave ugostiteljskom delatnošću. Cilj ovih subvencija jeste ublažavanje ekonomskih posledica pandemije virusa Kovid 19. U pitanju su dva javna poziva za koje je Grad Sremska Mitrovica opredelio deset miliona dinara po pozivu. Prvi javni poziv se odnosi na ugostitelje koji se bave izdavanjem u zakup sala za organizovanje proslava. Kriterijum za dodelu sredstava ovim privrednim subjektima je ostvaren godišnji promet u 2019. godini, tako da oni mogu očekivati pomoć od 500 hiljada do čak tri miliona dinara po subjektu. Što se tiče drugog javnog poziva, on se odnosi na ugostiteljske objekte poput kafića, barova, dečjih igraonica, prodavnica brze hrane i slično. Kriterijumi za dodelu bespovratnih sredstava za ove subjekte su bavljenje ugostiteljskom delatnošću na teritoriji gradskog, prigradskog i seoskih naselja. Tako, oni koji svoju delatnost obavljaju na teritoriji gradskog naselja, Laćarku i u Mačvanskoj Mitrovici, mogu da očekuju pomoć u iznosu od 50 hiljada dinara po subjektu, a seoskim ugostiteljima će se dodeljivati pomoć u iznosu od 30 hiljada dinara” – objasnio je Samardžić, dodajući:

„Što se tiče opštih uslova koji se tiču oba javna poziva, potrebno je da su ugostitelji registrovani na teritoriji Grada Sremska Mitrovica do 15. marta prošle godine, odnosno do početka prošlogodišnjeg vanrednog stanja, kao i da imaju izmirene sve prispele obaveze po osnovu javnih prihoda. Naravno, potrebno je i da nisu prekršajno kažnjavani po osnovu nepoštovanja epidemijskih mera tokom vanredne situacije. Rok za podnošenje zahteva trajaće do 2. marta.”

Više informacija i svu dokumentaciju, zainteresovani mogu pronaći na internet stranici Grada Sremska Mitrovica, kao i u Uslužnom centru u Gradskoj kući.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here