Mitrovica usvojila budžet za 2022. godinu

1
749

Na 18. sednici gradske skupštine usvojen je Budžet Grada Sremske Mitrovice za 2022- godinu. On iznosi 3,6 miijardi dinara.

Budžet za narednu godinu veći je od ovogodišnjeg budžeta za 4%. Planirana su kapitalna ulaganja u školstvo, infrastrukturu kao i projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju i dogradnju blokova u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.

Budžet za narednu godinu pretežno je razvojni, a deo budžeta predviđen je i za kako je rečeno, vraćanje eventualnog kredita za tekuću likvidnost za prva tri meseca. Najviše sredstava biće uloženo u školstvo, infrastrukturu, i zdravstvo.

Najveće uvećanje sredstava opredeljeno je na funkcionisanje opšte Uprave, planirana su kapitalna ulaganja u školstvo, infrastrukturu kao i projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju i dogradnju blokova u Opštoj bolnici.

Budžet za 2022. godinu biće rasterećen i obaveze otplate duga Apoteke, koji je isplaćen u novembru mesecu, tako da će od Nove Godine i Apoteka poslovati bez problema, istakao je načelnik Duško Šarošković.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here