Mitrovicu epidemija korone NIJE EKONOMSKI oštetila!

1
1177

Ekonomske posledice korona virusa, sa kojima se teško nosi veći deo sveta, ali i gotovo cela Srbija, nisu uzdrmale realizaciju investicionih planova u Sremskoj Mitrovici. Pored grada na obali Save, ekonomski su ovu svetsku pošast bez psoledica pdonela još samo dva grada u Srbiji – Kraljevo i Valjevo.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader ističe da izgradnja predškolske ustanove u Lačarku i škole u Mitrovici, što se radi uz podršku pokrajine i republike, ne kasni zbog situacije izazvane kovidom.

Do sada je kroz javno privatno partnerstvo realizovana investicije u seosku putnu infrastrukturu. Po svim selima urađene su ulice koje do sada nisu imale asfalt, a ukupna vrednost radova je preko 350 miliona dinara“, dodaje on.

Kako ističe, sve što je planirano od većih investicija ide svojim tokom.

Korona odlaže prihode grada od poreza na zarade, pa ćemo tokom septembra proceniti finansijsku situaciju i planirati dalje investicije“, kaže Sanader i dodaje da očekuje manje novca u budžetu zbog epidemije korona virusa.

On ističe da je izvesno da će od septembra početi realizacija javno privatnog partnerstva kroz kompletne zamene javnog osvetljenja.

To je veliki posao jer treba zameniti 10.000 sijalica, i uvesti LED rasvetu, ali će ga ušteda energije isplatiti“, kaže on.

Sanader kaže da svi strani investitori koji su prethodnih godina podigli pogone i danas rade u Sremskoj Mitrovici.

Njihov dalji posao zavisi od rada autoindustrije u EU, za sada nemaju većih problema, imaju samo smanjen obim proizvodnje“, kaže on.

Dodaje da i sada jedan austrijski investitor gradi pogon u Mitrovici.

Svakih mesec dana prodaju se nove parcele gradskog građevinskog zemljišta, pa očekujemo i nove investitore da počnu gradnju krajem ove ili početkom sledeće godine“, zaključio je Sanader i dodao da je u najavi i jedna domaća investicija.

(Tanjug)

1 COMMENT

  1. Ovog kao da je AV pelcovao, pa priča kako nam je super. Bolje nego u Švajcarskoj. Izgradnja par sitnih objekata tokom proteklih meseci i zamena sijalica nisu nikakav pokazatelj ekonomske situacije grada i uticaja pandemije na istu. Kaži ti nama koliko para ima u kasi grada, kolika je prosečna plata, koliko ima nezapolsenih, koliko su privatnici otpustili ljudi i sl. Kakav predsednik, takva i izjava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here